Hvad kan man opleve på en rundrejse i Tanzania?

solnedgang tanzania

Har du lyst til at komme til Tanzania for at få en ferie, du altid har drømt om, men ved ikke helt, hvordan du skal tilrettelægge din ferie, så du får det bedste ud af den? Så skal du læse i denne blog, som vil give dig gode idéer og inspirationer til, hvad du kan opleve på en rundrejse i Tanzania.

Tanzania er et fantastiske land, hvor der findes nogle af verdens mest berømte naturområder med et imponerende dyreliv. Hvor end du befinder dig i dette land, er der ikke langt fra en eller anden seværdighed, som ligger og venter på hjørnerne. På en rundrejse i Tanzania kan du altså stort set opleve alt, hvad hjertet begær; fra spændende safariture, jungle-trekking, bjergbestigning til eksotiske badeferie. Med andre ord en skøn cocktail af de allerbedste naturoplevelser samlet i et land.

Få den bedste safarioplevelse i Serengeti og Ngorongoro

Tanzania er med rette verdenskendt for sine mange fantastiske nationalparker med et rigt dyreliv og storslåede landskaber, og du kan stort set besøge alle disse nationalparker og få en safari oplevelse i verdensklasse. Dog hvis du ønsker at besøge den mest kendte nationalpark i Tanzania, skal du tage til Serengeti nationalparken og opleve den berømte Serengeti-sletten og Ngorongoro-krateret.

Serengeti-sletten er mest kendt for den årlige gnuernes vandring. Det er den store migration af ​​millionvis af gnuer, ledsaget af et stort antal zebraer og mindre flokke af gazeller. Disse dyr migrerer hele året i søgen efter friske græs, og de tiltrækker et antal af løver og leoparder samt mange andre dyr, som kan nemt spottes i den store åbne slette. I Serengeti har man muligheden for at opleve den ægte “big-five”, som er en betegnelse over fem arter af de mest prestigefyldte dyr; løven, elefanten, bøflen, leoparden og den sorte næsehorn.

Tæt ved Serengeti-sletten ligger Ngorongoro-krateret, som er en nedsunket vulkan omgivet af bjergregnskov. Her findes nok den største koncentration af dyr- og fuglearter i Afrika, samt noget af de mest dramatiske naturlandskaber. Du vil komme til at opleve alt fra store til små pattedyr og tusindvis af farverige fugle.

krateret

Bestig Kilimanjaro

Udover safari kan du bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, som ligger ikke langt fra Serengeti nationalpark. Du kan komme med på mange forskellige trekkingruter rundt om Kilimanjaro, og måske komme helt til toppen på den berømte Uhuru peak, hvilket byder på en spektakulær udsigt så langt, øjet rækker. På en trekking op ad Kilimanjaro vil du undervejs opleve nogle helt unikke natur og afvekslende klimaer, som spænder fra ørken- til polarlandskaber. Med andre ord en helt uforglemmelig oplevelse.

Afslut med en badeferie på Zanzibar

Når du har prøvet de vilde og fysisk krævende aktiviteter i Tanzania, er det en god idé, at du afslutter din rundrejse i landet med en afslappet badeferie på Zanzibar. Zanzibar byder på alt, hvad en eksotisk ø-ferie kan indeholde: solrig og kridhvide strande, dybblå hav og fantastiske koralrev lige til at dykke ned i. I en rundrejse i Tanzania kan du altså få alt, hvad du kunne drømme om af en ferie. Her kan du med garanti få en mindeværdig ferie for alle pengene.

Leave a Reply