Besøg markeder med kunst og håndværk

kunstmarked

Tanzania byder på mange spændende oplevelser både ude i naturen og inde i byerne. En af de hyggelige ting, som du kan foretage dig inde i byerne, er at tage på nogle af de små lokale markeder. På de små lokale markeder, kan du finde krydderier og lokalt håndværk, som du kan tage med hjem som et kort eller længerevarende minde fra ferien.

Byd løs på lokale markeder

På de små lokale markeder kan du nyde den særlige stemning og du kan nemt bruge en hel del tid på at kigge rundt. Hvis du falder for noget her, skal du endelig prutte løs om prisen. Det forventes endda af sælgerne, at du prøver at prutte prisen ned.

marked

En god strategi er, at du først går rundt på markedet og bemærker prisniveauet hos de forskellige stande. Derefter kan du gå hen til en sælger med en god idé om, hvad prisen cirka skal være for den pågældende vare. Du skal være tålmodig og huske at være venlig over for sælgeren, når du prutter om prisen. Hvis du ønsker at komme ud af forhandlingerne uden et køb, så skal du selvfølgelig også være venlig i denne situation.

Højst sandsynligt vil sælgeren alligevel prøve at kalde dig tilbage for at give dig varen til den pris, du sidst budt. Husk at sælgeren selvfølgelig er interesseret i at tjene penge, så medmindre dit bud er helt urealistisk lavt, vil han være positivt indstillet overfor dine bud.

Du skal selvfølgelig heller ikke underbyde alt for meget, da det at handle på markederne også er en god måde at støtte lokalsamfundet på.

Køb krydderier og lokal kunsthåndværk

Der er mulighed for nogle gode indkøb på de små markeder. På markederne kan du blandt andet finde krydderier som nelliker, kardemomme og vanilje. Udover de eksotiske krydderier, så er kunsthåndværk af forskellig slags værd at købe med hjem fra Tanzania.

masker

Du kan blandt andet købe fletkurve i høj kvalitet, som du kan bruge til opbevaring og som samtidig pynter fint i hjemmet. Du kan også købe kangaer med hjem. En kanga er en sarong lignende beklædningsgenstand og har ofte mønstre i kraftige farver og med en swahilisk tekst skrevet i kanterne.

Desuden kan du købe de særlige Makonde-figurer, der er figurer udskåret i træ. Traditionen med de udskårne træfigurer stammer fra Tanzania, men kan idag købes i det meste af Østafrika. Oprindeligt blev Makonde-figurerne lavet i ibenholt, men da det er en meget sjælden og hård træsort skæres figurerne ofte i lidt lettere og mere almindelige træsorter.

En anden udbredt kunstform er de særlige Tingatinga-malerier malet i højglans cykellak og gerne i kraftige farver. Her er altså rig mulighed for at gøre gode køb på de små lokale markeder, mens du er i Tanzania. Du skal blot huske penge og lidt tålmodighed.

Leave a Reply