Gåtur fra Esbjerg til Tanzania på 2,5 år

1896979_395233293982835_2932732927321988213_n

Ja, du læste rigtigt, Charlie Uldahl Christensen vil gå fra sin hjemby Esbjerg til Tanzania. Grunden er enkel, nemlig for at skaffe rent drikkevand til en lille landsby i Tanzania, syd for Kilomanjaro. Normalt ville folk tage flyet ned til Tanzania i Afrika, men Charlie er klar til at tage udfordringen op og gå en tur der formentlig tager 2,5 år.

En lang gåtur på 2,5 år

En mand, af sit ord

Charlie Uldahl Christensen har altid elsket at rejse rundt omkring i verden, hvor turen for et par år siden gik til en lille landsby i Tanzania, ved navn Lengasti, 75 km fra storbyen Arusha. Her oplevede han den overvældende fattigdom og sult på tæt hånd. Charlie Uldahl Christensen boede i denne landsby i et halvt år, hvor han oplevede at befolkningen måtte gå 40 kilometer frem og tilbage, hver eneste dag, for at hente vand. Dette satte et spor i Charlies hjerte, hvor han siden turen ikke har kunne glemme de forfærdelige forhold landsbyen var udsat for.

Allerede før han rejste hjem fra Lengasti i Tanzania og hjem til Esbjerg, gav han de lokale beboere et løfte. Han lovede, at han en dag ville komme tilbage til landsbyen, for at hjælpe dem med deres enorme problemer med vandforsyningen. En hjælp, der kommer til at koste omkring 2,4 millioner kroner. Penge, som han håber på at kunne samle gennem sponsorater og hjælp fra mennesker.

Charlie Uldahl Christensen er grundlæggeren for konceptet "Walking for Water", som er en organisation. Organisationen handler om at samle sponsorater og støtte til mennesker, der ikke har rent vand hver dag. Danskere bruger i gennemsnit 100 liter rent vand hver dag, uden at tænke over det. Tænk 780 millioner mennesker lever hver dag, uden adgang til rent vand. Det er det, Charlie vil ændre i verden og det er det, han har i sinde at gøre.

Selve gåturen

Gåturen gennem 28 lande, på over 18.000 kilometer afstand og som tager omkring 2,5 år skulle gerne give opmærksomhed. Faktisk så meget opmærksomhed, at gåturen rejser 2,4 millioner kroner, som det koster at løse problemet i Lengasti, Tanzania. Hvilket ikke kommer til at blive let, for den godt 27-årige Charlie. Charlie skal nemlig finde sponsorer og støtter, der kunne tænke sig at støtte dette projekt, om en ny vandforsyning i byen Lengasti.

Charlie Uldahl Christensen begyndte sin gåtur i går,  den 18. maj 2015. Turen er planlagt nøje, hvor han skal krydse igennem 28 forskellige lande. Turen er fra Esbjerg ned igennem Vesteuropa og Afrika vestkyst, til så at ende ved Østkysten, i Tanzania. Gåturen kommer til at blive en længde af mere end 18.000 kilometer, og beregnet til at tage godt og vel 2,5 år.

Gåturen kommer formentlig til at blive et kæmpe eventyr for Charlie, hvor der samtidig venter store opgaver forude. Dels, den meget lange vandretur, hvor han har medbragt en lille vogn, hvori der ligger en sovepose og et telt. Dels at finde mennesker som finder gåturen interessant og som gerne vil sponsorerer og støtte hans vilde projekt - og dels skal han sikre, at han holder sit ord overfor de lokale beboere, når han når frem til Tanzania.

Kilder:

Foto:

https://www.facebook.com/charlieswalkforwater/photos_stream

Tekst:

http://www.walkingforwater.dk/w4w-konceptet/

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-05-18-charlie-gaar-fra-esbjerg-til-tanzania-og-han-har-brug-for-din-hjaelp

http://www.tvsyd.dk/artikel/275311:Charlies-gaatur-paa-to-et-halvt-aar

Leave a Reply