Fem traditionelle retter du skal prøve i Tanzania

Tanzania er et land, der er rig på oplevelser, både når det kommer til det vilde dyreliv og den enestående natur. Men i iveren overseer nogle rejsende Tanzanias madkultur, som er en oplevelse i sig selv. De tanzanianske retter er både mættende og yderst velsmagende. Her får du fem traditionelle retter, du skal prøve på din rejse til Tanzania.

Mandazi: Tanzanias donut

Er du i humøret til en lille dessert, så kan du prøve at spørge de lokale efter en “Mandazi”. Mandazi er også kendt som “Swahili bolle” eller “Swahili kokos donut”. Mandazi er i essensen en stegt bolle lavet på mel, kokosmælk og krydderier som kardemomme. Resultatet er en sød stegt bolle, som du kender det fra en donut.

Ugali: Tanzanias nationalret

Ugali er en meget vigtig spise i Tanzania og er en af grundstenene i deres køkken, som du bør prøve på din rejse. Ugali er en form for fast grød lavet på majsmel og vand, og mange vil betegne den som Tanzanias nationalret. Den faste grød serveres til de fleste kødretter på samme måde som vi i Danmark serverer brød, kartofler eller pasta til vores. Skal du spise Ugali på traditionel vis, så gøres det naturligvis med fingrene.   

Chipsi Mayai: pomfrit omeletten

Chipsi Mayai er en populær streetfood ret, som du finder overalt i Tanzania. Chipsi Mayai betyder “chips og æg” på swahili, og retten er i essensen en omelet med pomfritter. Det lyder simpelt, men det er også her magien sker. Chipsi Mayai nydes ofte af de lokale til morgenmad og lægger en god bund for en dag fyldt med fysisk aktivitet.

Supu ya ndizi: Plantain suppen

Supu ya ndizi er endnu en af de retter, du kan støde på i forbindelse med din rejse til Tanzania.  Ligesom resten af Tanzanias køkken, så er Supu ya ndizi en forholdsvis simpel ret, men yderst velsmagende. Supu ya ndizi er en suppe, der primært er lavet af plantaner kogt med kylling. Plantaner minder om de bananer, vi spiser i Danmark, men smagen er helt anderledes: plantaner er meget hårdere og er ikke søde i smagen. På dansk refereres de til som “madbananer”. Plantaner bruges i mange asiatiske køkkener og spises ikke rå.

Nyama Choma: barbecue

Nyama Choma er ikke en ret som sådan, men er en betegnelse for grillet kød. Bliver du budt dette på din rejse til Tanzania, så er der stor chance for, at der er tale om gedekød. Normalt vil kødet blive hakket foran dig og smidt på grillen – på den måde ved du også, at det er helt frisk. Det tager ofte lidt tid før, at kødet er færdig på grillen, så udnyt muligheden til at sætte dig ned med dine medrejsende og få en øl, mens du nyder solnedgangen.