Dykning i tropiske Tanzania

stjernefisk

De fleste vil nok ikke forbinde dykkerferie med Tanzania, idet man normalt tænker på safari og bestigning af Kilimanjaro, når man hører om landet. Dog findes der faktisk flere smukke koralrev i Tanzania, som man kan dykke ned og opleve med egne øjne.

Man kan med fordel kombinere sin safari ferie i Tanzanias storslåede nationalparker og trekking på kilimanjaro med en eller flere dykkerture i det tropiske hav, som grænser op til den østlige del af landet.

De bedste steder at dykke i Tanzania er rundt om øerne Pemba, Zanzibar og Mafia Island, hvor man kan få sig en dykkeroplevelse, der er absolut unik og mindeværdig.

Hvornår er det bedst at dykke i Tanzania?

Man kan i princippet dykke året rundt på disse øer i Tanzania, da klimaet ved Tanzanias kyst er tropisk, og dermed er vejret varmt og fugtigt hele året.

Den bedste periode for dykning i Tanzania er dog fra november til slutningen af januar, hvor vejret er mest tørt og behageligt varmt. Den bedste tidspunkt at se de berømte store djævlerokker, mens man dykker, er fra december til februar.

Man kan selvfølgelig også dykke i de øvrige måneder, hvor vejret for det meste er varmt. Den normale dykkersæson i Tanzania strækker sig fra september til starten af marts. Dog anbefales det ikke, at man dykker i perioden fra marts til maj, da der forekommer mest regn i denne periode.

De bedste steder at dykke i Tanzania

Mafia Island

hvalhaj

Mafia Island er i virkeligheden en øgruppe, som udgøres af hovedøen Mafia samt en række mindre øer, hvoraf Chole, Juani og Jibondo er de mest interessante. Øgruppen ligger cirka 25 km fra Rufiji-flodens udmunding i det Indiske Ocean.

Mafia og de øvrige småøer har meget at byde på. Naturen her er uspoleret, da der ikke kommer nær så mange turister til området i forhold til mange andre steder i Tanzania. Især havet omkring Mafia Island giver perfekte muligheder for dykning og snorkling.

Ved en dykning rundt om Mafia Island har man muligheden for at møde yderst spændende dyr, såsom hvalhajer, havskildpadder, rokker og selvfølgelig millioner af farvestrålende fisk. Ud over dette er koralrevene dér absolut fantastiske. Dykning og snorkling her kan snildt måle sig med langt mere kendte undersøiske destinationer i verden.

Pemba

djævlerokke

Pemba er også en ø i Det indiske Ocean i Tanzanias østkyst beliggende 50 km nord for Zanzibar. Havet omkring øen byder på flotte koralrev og muligheden for at opleve et fantastisk og varieret undersøisk liv.

I havets kanaler omkring øen findes der nedsunkede rev, hvor man kan se lidt anderledes koraller og beplantning. Ovenover revet ses utallige djævlerokker, der lever af den rigelige plankton. Gennem hele året kan der ses ørnerokker, barracudaer og store tunfisk.

Dykker man ved Mtanganis kyst, en by i den sydlige del af Pemba, kan man være heldig at se mange hammerhajer, delfiner og havskildpadder. Derudover kan man også komme til at se hvidtippede revhajer, leopardhajer og grå revhajer.

Natdykning er også en mulighed på Pemba. Her er der mulighed for at se anderledes undervands dyr, som kommer frem om natten. På en natdykning kan man opleve spanish dancers, nøgensnegle, frøfisk, skildpadder, kuglefisk, ål og en masse andet makroliv.

Zanzibar

delfiner

Zanzibar er den mest berømte af øerne i Tanzania, og mange tager hertil for en eksotisk ø- og strandferie. Zanzibar byder på kridhvide sandstrande, palmer, turkist vand og spændende kultur.

Man kan også få sig en fantastisk dykning og snorkling rundt omkring Zanzibar. Eksempelvis kan man dykke ved koralrevet Leven Bank, der ligger helt ubeskyttet langt ude i havet. Her er forholdsvis dybt, men der er mulighed for at støde ind i rokker, napoleonfisk, havskildpadder og ikke mindst delfiner.

Dernæst kan man dykke ved Magic Reef, som byder på et fantastisk makro dyk med blandt andet nøgensnegle, krokodillefisk, bladfisk, søheste og tiarmede blæksprutter.

Et andet fascinerende dykkersted på Zanzibar er Mnemba-atollen, der ligger på østkysten af øen. Her er der god mulighed for at møde flere flokke af delfiner i det fantastiske blå hav. Derover kan man opleve pilrokker, havskildpadder, tun, napoleonfisk, snappers, dragefisk og muræner – alle iblandt flotte koraller.

 

 

Leave a Reply