Den sikreste måde at bestige Kilimanjaro på

kilimanjaroØnsker man at stå på Afrikas tag – det højeste punkt at finde – så skal man have styr på mere end hvor målet er. Kilimanjaro er et af de bjerge i verden, mange har et ønske om at bestige, og dette er ikke uden grund. Det er nogle utrolig smukke omgivelser man begiver sig rundt i, og der er masser for både øje og sind. Derfor anbefales det også at bruge mindst 7 dage på bjerget. 

Det er dog ikke kun på grund af udsigten, at man anbefaler de 7 dage, det handler lige så meget om chancen for at nå toppen. Prøver man at klare turen på kortere tid, falder chancen markant og man kan lide af højdesyge. Denne kan forekomme hvis man bevæger sig for hurtigt op i højderne, og kroppen ikke kan nå at indstille sig til de faldene ilt niveau.

Noget af det første man skal beslutte sig for, før man kan begynde at se på priser er blandt andet antal dage på bjerget. Derefter skal det besluttes hvor stor en gruppe man ønsker at rejse i, om der ønskes en guide eller ej og eventuel operatør.

Vælg rute med omhu

Der er flere ruter at vælge imellem, når det kommer til at bestige Kilimanjaro. De mest kendte ruter er:

  • Marangu ruten (Coca Cola ruten). Denne anbefales ikke da der er mindst topchance.
  • Rongai ruten. Denne rute er et fornuftigt valg, men går igennem et meget tørt landskab.
  • Machame ruten (whisky ruten). Denne rute er perfekt til dem der har 7 dage på bjerget.
  • Lemosho ruten. Dette er nok er den bedste rute på Kilimanjaro og har gode topchancer.
  • Lesuden Umbwe ruten. Denne ligger ved Western Breach

5 råd til at bestige et bjerg sikkert

  1. Kend dig selv og dine begrænsninger, og hold dig til dit erfaringsniveau. Noget af det bedste du kan gøre, er at vælge en guide der har indgående kendskab til bjerget og dens ruter.
  2. Klatre på det tidspunkt af døgnet, der er tilpasset dine omgivelser. Er du i et område med meget sne og is, så er det bedst at klatre om natten hvor sneen er hårdest og ikke smeltet af solen.
  3. Tag aldrig alene afsted, og hav altid et sikkerhedsreb imellem jer. Dette vil mindske sansynligheden for uheld, og skulle der ske noget, er der nogle klar til at hjælpe.
  4. Start med små stigninger hvis du er nybegynder, kast dig ikke ud i de alt for aggressive udviklinger fra starten af. Få opbygget noget erfaring og arbejd dig op.
  5. Hvis det bliver for udfordrende, så vend om. Her skal du huske at lytte til den sunde fornuft. Det bliver næppe lettere for hverken dig eller din krop jo højere du kommer, og du skulle meget gerne kunne komme ned igen helskindet.

 

Leave a Reply