7 naturvidundere i Tanzania som skal opleves

Tanzania

På Afrikas østkyst imellem Kenya og Mozambique ligger det natursmukke Tanzania, hvor man kan udforske nogle af Afrikas mest imponerende naturvidundere. Det kæmpe bjerg Kilimanjaro og Ngorongoro krateret er blot to af Tanzanias helt enestående oplevelser, som landet har at byde på. Derudover så er der rige muligheder for at komme på helt unikke safari rejser og badeferier på østkystens diamant.

Tanzanias syv naturvidundere man ikke bør gå glip af

Det enorme land på mere end 945.000 km2 og over 37 millioner beboer råder over nogle af Afrikas smukkeste naturvidundere, som bestemt er værd at besøge, hvis man skal på ferie i Tanzania.

Kilimanjaro

Kilomanjaro

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg og det største fritstående bjerg i verden. Med en højde på godt 5.895 meter, så er Kilimanjaro et absolut smukt syn, som man ikke må gå glip af. Derudover så grænser bjerget op til nabolandet Kenya og omfatter de tre sovende vulkantoppe Uhuru Peak, Mawenzi og Shira.

Ngorongoro krateret

Ngorongoro

Ngorongoro krateret er verdens største ubeskadiget og ikke-oversvømmede caldera. En caldera er en kraterlignende formation, der forestås når en vulkan bryder sammen efter et stort udbrud. Ngorongoro krateret folder sig ud over 19 km og dækker mere end 264 km2. Ydermere, så er krateret hjem for over 30.000 dyr og er ofte omtalt som Afrikas svar på Paradisets have.

Serengeti migrationen

Serengeti

Serengeti Migrationen er verdens største lande migration og indebærer over 1,2 millioner gnuer, hundredtusindvis zebraer og lignende flokke af andre antiloper. Serengeti migrationen er en helt unik oplevelse. Hvert eneste år er dette sted vært for, måske, verdens mest spektakulære dyremigration. Området dækker over 30.000 km2 og er et beskyttet natur tilholdssted for dyreliv.

Selous vildtreservat

Selous

Selous vildtreservat er et af verdens største faunareservater, som er kendt for sit enestående dyreliv. Reservatet omfatter et areal på 54.600 km2, hvilket er større end Danmark. Der er ingen permanente beboere i dette område, hvilket gør det til et helt og aldeles naturvidunder.

Gombe Stream nationalpark

Gombe stream

Statistisk set er Gombe Stream nationalpark den mindste af alle Tanzanias nationalparker, men grunden til at den er verdenskendt er p.g.a. den britiske etolog, primatolog og antropolog Jane Goodalls gode arbejde for at bibeholde bestanden af chimpanser i Afrika. Nationalparken grænser til Tanganyikasøen og ligger syd for grænsen til Burundi.

Ruaha nationalpark

Ruaha

Med et areal på mere end 13.000 km2 så er Ruaha nationalpark en af Tanzania største nationalparker og er placeret i hjertet af Tanzania. Denne Nationalpark er især kendt for sin kæmpe bestand af over 10.000 brusende elefanter. Derudover, så huser parken over 430 forskellige og utrolig smukke fuglearter.

Kitulo nationalpark

Kitulo

Kitulo nationalparken frembringer helt og aldeles det enestående og unikke ved Tanzania. Denne nationalpark er anerkendt for sit spektakulære flora og omfatter et areal på 413 km2. Ydermere bliver Kitulo nationalparken også omtalt blandt lokale under navnet Guds have.

Leave a Reply