5 fantastiske oplevelser i Zanzibar Town

kirke

Zanzibar har langt mere at byde på, end blot en solskinsferie. Er du klar på at opleve verden og se ting du aldrig har set før? Så skal du uden tvivl opleve disse 5 steder i Zanzibar Town.

Krydderi plantage

Når vi i Danmark får krydderier er den enten fra en dåse eller et brev i supermarkedet, men hvor kommer disse krydderier fra? De kommer blandt andet fra Zanzibar i Afrika, hvor der findes store krydderiplantager.

Disse plantager er ikke kun, for at de kan tjene penge. Mange af de planter og blomster der bliver groet, bliver i høj grad også brugt af de lokale i hverdagen. Eksempelvis, planter de en plante som bruges til at lave et naturligt plaster. De har ligeledes en plante som bruges til læbestift, da det er billigere og uden kemikalier.

Der er rigtig meget at lære i en krydderiplantage i Zanzibar, er du derfor åben for at lære nyt og se verden fra en anden hvilken, så kan du ikke undgå at taget et smut forbi plantagen.

Maruhubi Palace Ruiner

Ruinerne fra Maruhubi Palace ligger lidt nord for Zanzibar Town og blev bygget af en araber ved navn Sultan Barghash. Han byggede paladset til hans omkring 100 koner, dog boede han selv ikke på paladset.

Paladset brændte desværre ned ca 10 år efter han byggede det, men der står endnu en betydelig del af paladset tilbage.

Paladset er omringet af den smukkeste have.-Går du igennem haven vil du straks blive omgivet af den eventyrlige stemning og fest, der var dengang paladset var fuld af 100 af sultanens koner.

Lad dig hengi til den smukke natur og den gamle historie om sultan Barghash og hans 100 koner.

Hamamni Persian bath

Hamamni Persian bath, er en badeanstalt der er åben for offentligheden. Badet er dekoreret efter persisk stil og det er yderst interessant at se hvordan disse offentlige bade har foregået, da det er så langt fra den danske kultur og historie.

Darajani Market

Darajani Market er den største bazar i Zanzibar Town. Markedet ligger i samme område som Anglican Cathedral. Her vil du ikke se store kølemontre eller servicemedarbejdere. Dette er et autentisk marked hvor Afrikanerne kommer og handler, så ønsker du at komme tættere på kulturen og mærke hvordan de lever deres hverdag, så er markedet bestemt værd at besøge.

Anglican Cathedral

Anglican Cathedral er ikke blot en smuk bygning men, det er ligeledes et historisk landemærke i Afrika. Katedralen er en af de første kristne bygninger i den del af Afrika. I 1873 startede de med at bygge kirken, som endte med at tage 10 år.

Detaljer og udsmykning af katedralen er præget af det gotiske og islamiske design. Katedralen var bygget efter en biskoppen Edward Steere’s vision, dog fik han aldrig set det, da han døde lige inden katedralen var færdigbygget.

Katedralen har en langt større betydning og historie end at den er den første kristne bygning i det område. Katedralen blev nemlig bygget i centrum af Mkunazini Road. En by hvor slaveri var meget udbredt og katedralen blev bygget for at understrege at slaver var blevet frigjort. Katedralen er derfor, ligeledes bygget ovenpå den største slave plads, hvor de blev pisket.

Når man besøger katedralen kan man se de flotte symbolske statuer af slaver der kommer op fra en hul i jorden, som var et tegn på deres frigørelse. Anglican Cathedral er en kristen bygning sprængfyldt med historie, religion og kultur. Så er man interesseret i at se mere end det smukke blå hav og slange sig i solen, så er katedralen en fantastisk oplevelse.

Leave a Reply