27 forskellige oplevelser på Zanzibar

rejse_til_zanzibar_tanzania

Zanzibar er et skønherligt naturparadis blot få kilometer fra Tanzanias kyst, og er derfor en oplagt destination at besøge, hvis man alligevel er på safari i Tanzania. Den gamle koloni ø lægger op til ren afslapning, men indeholder også kulturelle oplevelser, som kan konkurrere med de fleste storbyer.

Mange oplevelses-lister indeholder 10 forslag til hvad man kan foretage sig, men her på Safari Tanzania vil vi gøre det endnu bedre! Derfor kommer vi med denne liste på 27 ting, der er værd at opleve på Zanzibar – så er det da umuligt at kede sig!

1. Stone Town

Navnet er ikke særlig sexet, men byen er absolut et besøg værd. Byen er øens hjerte, og er omringet af den mere moderne Zanzibar City. Bygningernes rustikke look gør, at det ligner, at byen er lavet i ren mosaik, som også er et symbol for fortidens slaveri.

2. Jozani Forest

Lokaliseret i den østlige del af øen er Jozani skoven. I den unikke skov er det muligt, at få lov til at plante sit eget træ, eller gå på opdagelse sammen med de flotte dyr, der holder til i skoven.

3. Tag en tur på hesteryg

Lidt overraskende er det, at det er muligt at tage en tur på hesteryg. Flere steder på øen er det muligt at leje en hest og skridte en tur i vandkanten. Det er en oplevelse du aldrig vil glemme – også selvom du ikke er det store hestemenneske.

4. Freddie Mercurys barndomshjem

Hvis man er stor fan af bandet Queen, bliver man næsten nødt til at besøge hans barndomshjem. Freddie Mercury blev født på Zanzibar, hvor han også voksede op, inden familien flyttede til Indien og videre til England.

5. Matemwe Stranden

Besøg Matemwe strandens lille hemmelige hideaway Zawadi – med blot syv værelser og beliggende direkte ud til de Indiske Ocean. Det er et hideout med ro og afslapning efter safarien. Værelserne peger direkte ud mod haven og swimmingpoolen. Zawadi er der, hvor man tager hen, når man ønsker ro og fred – enten til sig selv, til kærligheden eller måske til arbejdet! Personalet er super søde og hjælpsomme, og sengen bliver dekoreret med friske blomster hver dag!
Læs mere om de eventyrlige overnatningsmuligheder på Zanzibar her!

6. Snorkle

Øens azurblå vand gør det en utrolig oplevelse at snorkle. Vandtemperaturen er høj hele året rundt, så der er ingen undskyldninger for ikke at medbringe badetøj og hoppe en tur i vandet.

7. Slap af på stranden

Findes der noget bedre end at slappe af på stranden, med en drink i den ene hånd, og en bog i den anden – nej vel?

8. Svøm med delfiner

Besøger du øen er det muligt, at tage på opdagelse på det åbne hav og få øje på delfiner. Som oftest vil en delfin-safari blive kombineret med snorkling langs koralrevet. Det er da opskriften på en perfekt eftermiddag.

9. Paje Beach

Med kridhvidt sand og spejlblankt lyseblåt vand, er en tur til Paje Beach et must. Når det er lavvande, er det muligt at gå 2 km ud i vandet og få øje på et rigt dyreliv.
Men pas på – der ligger mange søpindsvin på lur!

10. Cheetahs Rock

Besøg det vidunderlige sted på Zanzibar, hvor det er muligt at komme helt tæt på dyrene. Cheetahs Rock er et lille reservat, hvor man kan opleve de eksotiske dyr på helt tæt hold. Naturligvis under ordentlige og sunde forhold for dyrene.

11. Mnarani Marine Turtles Conservation Pond

Stedet er velkendt for deres gode dyrevelfærd, og trækker mange turister til på trods af, at reservatet er et lille sted. Stedet er kendt for deres kvalificerede guider og frivillige medarbejder, der hjælper med at passe godt på skildpadderne.

12. Krydderi Markederne

Test dine smags- og lugtesans med et besøg på et af de mange krydderi markeder. Men husk at købe noget med hjem – det er ikke så tit man kommer forbi Zanzibar.

13. Festivalerne

Vælger du at besøge Zanzibar i februar er det værd at besøge Sauti za Busaru – Østafrikas største musikfestival.
Rejser du i juli eller august er der mulighed for at gå på opdagelse i filmens verden, når den årlige filmfestival Zanzibar International Film Festival ruller over skærmen.

Book din rejse til vidunderlige Zanzibar nu!

14. Forodhani gardens i Stone Town

Endnu et marked, men ikke blot med krydderier. Her kan det også lade sig gøre at spise på et væld af forskellige restauranter, hvis mad, har afsæt i det lokale – Kan varmt anbefales!

15. Off-road på ATV

Har du fået nok af at ligge på stranden, og trænger til noget fart og spænding. Så book en ATV og træk gashåndtaget i bund.

16. Prison Island

20 minutters sejlads væk fra Zanzibar ligger øen Prison Island. Den lille fredfyldte ø blev tidligere brugt som et fængsel for ulydige slaver. Senere blev der bygget et fængsel, som dog aldrig er blevet brugt. I dag er det et sted for smukke strande og hjemmet for en masse skildpadder.

17. Surfe, Windsurfe og Kitesurfe

Langs de mange kyster på øen kan man leje udstyr til det hele. Så uanset om du er til surfing, windsurfing eller kitesurfing, er mulighederne uendelige.
Men bare rolig. Er du nybegynder, står der altid en instruktør klar til at hjælpe.

18. Få lavet en hennatatovering

Hvis du har mod på det, skal du overveje at få tegnet en hennatatovering. Lokale “tatovører” er specialister i at tegne de flotte mønstre, som har sin afstamning i Indien. Men bare rolig, tatoveringen holder kun i et par dage.

19. Tag på hvalsafari

Ligesom det er muligt at tage på delfinsafari, kan man også tage på hvalsafari ud fra Zanzibars kyst. Der er desværre bare ikke nogen garanti for at se hvaler hver gang.

20. Vand- og jetski

Er du lidt af en vandhund og elsker fart? Så skal du helt sikkert leje en jetski. Med en topfart på omkring 100 km/t er der lagt op til en sjov dag på vandet.

21. Lej en cykel

Lidt langsommere går det hvis man stedet lejer en cykel, og tager på eventyr i sadlen. Flere steder kan man leje cykler, og det er en nem og hurtig måde at gå på opdagelse på. Bare husk cykelhjelmen hvis du skal køre offroad!

Slip dine drømme løs og bestil din rejse til Tanzania og Zanzibar!

22. Tazari grotterne

Disse grotter blev først opdaget i 2013, og er oplagte at besøge på en cykeltur. De uberørte huler er endnu ikke blevet inspiceret, så træd varsomt!

23. Tag på fisketur

Langs Zanzibars kyst er der et mangfoldigt dyreliv, og er du glad for at fiske, må du ikke snyde dig selv for en fisketur i det Indiske Ocean. Lyt til det brusende vand, mens du tålmodigt venter på bid.

24. Nyd et godt måltid

Zanzibar byder på et hav af varierende restauranter, der hver har deres egen hyggelige stemning. Her kan du smage på alle de lokale krydderier i eventyrlige retter. Glæd dig til det lokale dadel og hasselnød brød – det får alles munde til at løbe i vand!

25. Drinks!

Hvad er bedre end at slutte et godt måltid af med en iskold Gin & Tonic, eller en øl fra et af de lokale områder i Tanzania. Der er mange barer på øen, så der er rigelig grund til at komme ud og opleve lokalmiljøet.

26. Spil golf

Ja, man skulle ikke tro det, men på øen er det faktisk muligt at spille golf. Så uanset om du har et godt eller dårligt handicap, så er det bare om at komme ud på greenen.

27. Nyd solnedgangen på stranden

Slut alle aftenerne af med en gåtur på langs vandkanten, i solnedgangens skær. Det
er en perfekt afslutning på en dag fyldt med oplevelser.

Leave a Reply