Hyppigt forekomne sygdomme i Tanzania

Ligesom så mange andre lande, eksisterer der bestemte sygdomme i Tanzania, som man skal være opmærksom på, når man rejser til landet.

Malaria

Det store spørgsmål for mange, når de rejser til afrikanske lande, er chancen for at blive smittet med malaria. Også i Tanzania lever malariamyggen og den er der gode grunde til at beskytte sig mod, men problemer med malariamyggen er blevet mindre i Tanzania i de senere år, dog har varmen fået myggene til at søge mod højlandet, så man skal være mere forsigtig der.

Afrikansk sovesyge

Et andet insekt, som hærger i Tanzania er tsetsefluen, som kan smitte med Afrikansk sovesyge. Specielt Serengeti Nationalpark og Tarangire Nationalpark er plaget af tsetsefluen og man skal derfor klæde sig fornuftigt, hvis man besøge disse områder. Det vil sige at man skal klæde sig i lyst tøj og undgå mørke eller stærke farver, hvor specielt grøn og blå tiltrækker tsetsefluen. Derudover menes det at den primære årsag til, at det fantastiske Selous vildtreservat ikke har flere turister er tsetsefluens udbredelse. Tsetsefluen er faktisk mest farlig for indbyggerne, da faren for at blive smittet med sovesyge, er større hvis man eksponeres over længere tid, hvorfor der er grund til at være mindre nervøs, hvis man blot udsættes i kortere tid. Det skal dog understreges at man ikke er garanteret mod at få afrikansk sovesyge, bare fordi man kun opholder sig i landet i kort tid.

Leave a Reply