Charlies unikke eventyr: Nu har han rejst i et halvt år

Charlie1  

Den 18. maj 2015 drog den 27-årige Charlie Uldahl Christensen afsted fra sit hjem i Esbjerg. Charlies mission var klar og tydelig: Han ville skaffe rent drikkevand til landsbyboerne i landsbyen Lengasti i Tanzania. Men nok stod Charlies mål klart - men den udfordring han stod overfor, var langt fra nem at overkomme. Charlie havde nemlig besluttet sig for at gå fra Esbjerg til Tanzania i sit forsøg på at skaffe penge til den fattige landsby. Nu er der gået et halvt år, hvor Charlie har vandret for Lengastis skæbne. Men hvor langt er han nået?

Baggrunden for Charlies projekt

Det hele startede, da Charlie for nogle år siden besøgte den lille landsby, Lengasti, i Tanzania. Her blev Charlie bekendt med den hårde livsstil, som beboerne i Lengasti hver dag stod over for. Charlie så med egne øjne, hvordan de mange landsbyboere måtte gå op til 40 kilometer dagligt for at få adgang til rent drikkevand.

Den barske hverdag for Lengastis beboere fik den unge dansker til at beslutte sig for at gå fra Esbjerg til Tanzania i håb om at samle sponsorater og støtte til de mennesker, som der ikke har adgang til rent drikkevand. Samtidigt grundlagde han organisationen Walking for Water, som han håber vil inspirere andre mennesker til at følge i fodsporene på Charlie.

Walking for Water er siden Charlies afrejse vokset. Organisationen har i dag mere end 7.000 følgere på Facebook, og Charlie har ligeledes gjort det muligt at donere penge til hans projekt via Mobile Pay. Flere virksomheder, hjælpeorganisationer og hjemmesider har støttet op om Charlies projekt og har valgt enten at støtte eller hjælpe Charlie på hans rejse.

Charlie er meget optimistisk omkring sit projekt. I et interview med Safari Tanzania udtaler han: “Stemningen for projektet er en helt anden hér i Sydeuropa end den har været hidtil. Folk involverer sig meget mere i projektet end hvad der har været tilfældet andre steder, og på ganske kort tid har jeg udvidet netværket af frivillige medhjælpere, som gør en aktiv og selvstændig indsats for at lette mit arbejde og fremme organisationens interesser.

Hvor er Charlie i dag?

På sit lange eventyr, som rundede halvårsdagen d. 17 november 2015, er Charlie nået til Portugal. Charlie har vandret i over 185 dage og har rejst igennem 7 forskellige lande. Charlie er stadig ved godt mod omkring sit store projekt, og der er flere dage, hvor han ikke får vandret så meget, fordi “kontorarbejde” ligeledes skal klares. Dette er ligeledes en vigtig del af Charlies rejse, så han får skaffet de nødvendige penge til at kunne fortsætte sit eventyr.

Charlie fortæller, at opbakningen omkring hans projekt er ekstremt stor: “Jeg har endnu ikke fået en egentlig mediekontrakt eller hovedsponsor, som ville være det helt store vendepunkt, men efter min ankomst til Portugal, hvor jeg var heldig at få et indslag bragt på RTP1 - en landsdækkende nyhedskanal, er hjulene virkelig kommet til at rulle her i landet. Efter indslaget er det daglig kutyme, at jeg bliver standset på gaden af venlige mennesker, som har set indslaget og stopper op for at trykke hånd, tage billeder og vise deres moralske opbakning.

Gennem projektet Walking for Water, har Charlie desuden lanceret en øl, som skal støtte hans projekt. ‘Walking for Water’-øllen er kommet på markedet i Esbjerg, som er Charlies hjemby. Desuden har menneskerne bag Walking for Water indspillet en official Walking for Water sang samt lavet et fedt design til en T-shirt, der snart ser dagens lys. Derudover har Charlie haft besøg af en dansk dokumentarist, som har fulgt hans spændende rejse i en uge. Med denne dokumentar håber Charlie at kunne rejse mere fokus på hans projekt.

  Charlie2Øl   Charlie er meget optimistisk omkring sit projekt og kan selv se, at der sker store fremskridt: “Jeg tror på at vi har fat i et rigtig godt koncept her, og den øvre grænse for projektets potentiale kender som sådan ingen grænser. Det der startede som et simpelt projekt med én drøm og én landsby i centrum, har efterhånden udviklet sig til en livsfilosofi og en måde hvorpå vi sammen kan gøre tilværelsen bedre for os selv og hinanden”, fortæller Charlie og fortsætter: “Det handler ganske simpelt om i højere grad at fokusere på de ting der gør én glad, og om at bidrage konstruktivt til en bedre verden imens. Det kan vi alle sammen være med til på den ene eller den anden måde, og hvis DU har lyst til at tage del i arbejdet og give dit liv mere mening, skal du være så hjertelig velkommen.

Leave a Reply