Mwanza regionen

Mwanza er en region i det nordlige Tanzania, som har sin nordlige grænse mod Victoriasøen. Mwanza dækker et areal af 9.467 km2, og er således en af de mindre regioner. Regionen har et indbyggertal på omkring 2.772.509, hvilket gør Mwanza til den region med den sjette højeste befolkningstæthed, med omkring 290 mennesker per kvadratkilometer.

Fakta om Mwanza

Mwanza er beboet af flere stammer, hvilket inkluderer Wasukuma, Wakerewe, Wakara og Wazinza. Wasukuma er den største af stammerne i Mwanza, som også er bosat i nabo regionen Shinyanga. Regionen Mwanza blev etableret i 1963, hvor den før var en del af Lake Province, som var hvad den nordlige del af Tanzania blev kaldt under det Britiske styrer.

Mwanza og Victoriasøen

En stor del af Mwanza har kyst ud til Victoriasøen, hvorfor man har rig mulighed for at udforske denne del af Tanzania, når man er i Mwanza. Fiskeri i ferskvand på Victoriasøen er en af de vigtigste indtægter for menneskene i Mwanza, især for dem der lever tæt ved kysten, samt dem der bor på de mange øer i Victoriasøen, som tilhører Mwanza. Som rejsende er der mange spændende ting at opleve på og ved Victoriasøen, hvorfor dette er en interessant rejsedestination.

Leave a Reply