Mbeya regionen

Mbeya regionen i Tanzania er beliggende i den sydvestlige del af landet. Mbeya regionens hovedstad er Mbeya. Regionen dækker et areal på 62.420 km2, sammenlignet med USA er den omkring samme størrelse som West Virginia. Der bor cirka 2.7 millioner mennesker i regionen, hvilket giver regionen en befolkningstæthed på omkring 45 mennesker pr. kvadratkilometer. Regionen grænser i syd op mod Zambia og Malawi. Regionen indeholder flere søer, herunder Nyasasøen.

Naturen i Mbeya

Mbeya har et subtropisk højlandsklima, med fugtige somre og tørre vintre. Temperaturerne variere mellem -6 grader celcius i højlandende og 29 grader celsius i lavlandet. Således er det en region med et alsidigt klima. Områder i Mbeya kaldes af nogen “Afrikas Skotland”, hvor ved det antydes, at det er et yderst frodigt og smukt landskab. Bakkerne er beklædt med planter, men botanisk minder de dog mere om Sydafrika end om Skotlands natur.

Det højeste bjerg i området er Mt. Rungwe, som med sine 2.960 meter hæver sig over den lille by Tukuyu. Bjerget er det højeste i bjerg i det sydlige Tanzania, og er blandt de højeste i landet, efter nogle af toppene i nord, såsom Kilimanjaro og Mt. Meru, med henholdsvis højder på 5.895 meter og 4.565 meter. Mt. Rungwe er omgivet af skov. Skovområdet er fredet, og dækker over montan skov, græsarealer, mindre områder med buskland og heder på de øverste højder. Skoven er yderligere hjemsted for en række af vigtige flora og fauna, herunder den truede Abbotts Duiker. Skoven betragtes yderligere som et vigtigt fugleområde. Videre er Kitulo plateauet berømt for sine orkideer, hvilket man har muligheden for at se i Kitulo Nationalpark.

Leave a Reply