Flora i Tanzania

Flora er en betegnelse, som dækker over planter, der har vokset eller stadig vokser i det pågældende område.Tanzania har en stor diversitet i vegetationen, hvilket afspejles i det faktum, at der findes over 11.000 forskellige plantearter i landet. Koncentration af plantevækst er især høj i skovområderne, bjergområderne samt langs kysten.

I Tanzania er der flere ‘biodiversity hotspots’, hvilket er et begreb, der dækker over specifikke geografiske regioner med en signifikant biologisk diversitet, som på en eller anden vis er truet af mennesker.

Disse særlige områder for biodiversitet i Tanzania strækker sig fra mangroveskovene i øst over vådland, græsstepper og flodmundinger. Tanzanias natur er ikke så hårdt belastet som de andre afrikanske landes, hvilket gør, at naturen og plantelivet er relativt uspoleret. Der er således rig mulighed for at se endemiske planter og træer, som ikke er mulige at finde andre steder i verden.

Naturrejser til Tanzania

De gyldenbrændte, udtørrede sletter står i stærk kontrast til Tanzanias frodige områder. Tanzanias dyreliv og flora er langt fra det, vi kender herhjemme. Oplev selv Tanzanias natur.

Serengeti, Ngorongoro og Zanzibar
Tanzania safarirejse med trilogien i verdensklasse: Tarangire, Ngorongoro og Serengeti
Tanzania-safari og Zanzibar
Supertilbud på Kiplings fantastiske safarirejse i Tanzania og Zanzibars dejlige strande. Altid hele tre nætter på selve savannen i Serengeti Nationalpark
Usambara og savanne
Usambara bjergenes kultur og den nordlige safari

Oplev det karakteristiske baobab træ i safarilandet

Det karakteristiske baobab træ vokser både i Tanzania og på Zanzibar. Baobabtræet opbevarer vand inde i stammen, så det kan klare sig i tørkeperioder. Træet kan blive flere tusinde år gammelt og begynder med alderen at udhule sig selv, således at det tilsidst falder sammen.

Både Tanzania og Zanzibar har mangrove-skove. Mangrove består af forskellige buske og træer, som har tilpasset sig til at vokse under lidt ekstreme forhold med både lavt indhold af oxygen i jorden samt udsving i vandets saltholdighed.

De tornede akacietræer vokser adspredt især i området ved Serengeti nationalpark og Tarangiere nationalpark.

Nyd frisk juice fra sukkerrør

I området omkring Kilimanjaro dyrkes der sukkerrør, der især bruges til at lave friskpresset juice. Denne friske sugercane-juice fås også på Zanzibar, hvor du kan nyde den kolde drik, mens du sidder ved stranden.

Langs strandene på Zanzibar vokser der kokospalmer, hvor kokosnødderne bruges til frisk kokosmælk. Kokoskødet er spiseligt og bliver eksempelvis spist råt eller brugt i madlavningen.

Bananpalmer, der egentlig nærmere er store træ-agtige urter, vokser også på Zanzibar, og især de røde bananer er populære. De røde bananer bruges ofte i desserter, frugtsalat eller spises stegte som en slags chips.

Smag på krydderierne

På Zanzibar vokser der desuden mange forskellige planter, som bliver dyrket for at få så eksotiske og velsmagende krydderier som nelliker, vanilje og kardemomme. Zanzibar er især kendt for den høje kvalitet af kryddernelliker.

Listen over fauna i Tanzania og Zanzibar er selvfølgelig meget længere, men vi anbefaler, at du selv tager dertil og oplever det rige dyre -og planteliv på tæt hold.

Leave a Reply