Dodoma regionen

Dodoma er beliggende i det centrale Tanzania og er både navnet på regionen samt den største by i Dodoma regionen. Byen Dodoma er yderligere også den nationale hovedstad for Tanzania. Regionen dækker et areal på 41.311 km2 og er dermed en anelse større end Schweiz. Regionen har et indbyggertal på 2.214.657, hvilket giver en befolkningstæthed på 50 mennesker pr. kvadratkilometer, hvilket gør regionen til den 17. tætteste befolkede i Tanzania. Regionen producerer i høj grad bønner, korn, peanuts, kaffe, te og tobak. Yderligere er kvæg også avlet og handlet.

Byen Dodoma

Navnet Dodoma betyder bogstavelig talt “Det har sunket” [i Gogo]. Byen er som sagt den nationale hovedstad i Tanzania, og har et indbyggertal på 410.956 mennesker, hvilket er relativt lidt i forhold til, hvor mange mennesker der lever i Tanzania. Dodoma blev grundlagt i 1907 af tyske kolonister, da de opførte den tanzanianske centrale jernbane. Oprindeligt var Tanzanias hovedstad Dar es Salaam, men i 1973 valgte den tanzanianske regering at flytte hovedstaden til en mere central placering, hvorefter Dodoma blev valgt. Dodoma blev valgt blandt andet på grund af, at byen allerede var etableret på en stor skillevej, der er et behageligt klima, et imponerende landskab og plads til udvikling. Da es Salaam er dog forblevet den kommercielle hovedstad, og der er stadig en del offentlige kontorer tilbage i byen.

Safari i Dodoma

Udover de interessante attraktioner der befinder sig inden i byen Dodoma, byder regionen også på mange spændende oplevelser. Eksempelvis kan man bare tage fem kilometer uden for byen, hvor man kan opleve stammerne i Gogo, hvordan de på traditionel vis bor i lerhytter og lever i stammesamfund.

Hvis man er på safarirejse i Tanzania, er der også rig mulighed for dette, når man er i Dodoma regionen. Eksempelvis kan man besøge forskellige nationalparker, såsom Kondoa Irangi nationalpark, Katavi Nationalpark og Mikumi Nationalpark. Katavi Nationalpark, er en storslået dyrepark, der er fyldt med tæt vegetation, vandløb og små floder. Bøfler, flodheste, krokodiller, hjorte og elefanter er de vigtigste dyr i denne park.

Leave a Reply