Rukwasøen

Rukwasøen er en kæmpe alkalisk sø i det sydvestlige Tanzania, på grænsen mellem regionerne Rukwa og Mbeya. Den ligger mellem Tanganyikasøen i nordvest og Malawisøen i sydvest, og tilhører samme forgrening af Great Rift Valley som disse. Søens størrelse varierer meget gennem årene, på grund af varierende tilløb. Eksempelvis har søen være skrumpet i størrelse til at være omkring 50 kilometer lang, og nogle år senere fik søen tilført større mængder vand og blev udvidet til at være ca. 135 kilometer lang. Søen har i dag et areal på omtrent 2.600 km² og er den fjerdestørste sø i Tanzania. Søens gennemsnitlig dybde er 3-5 m.

Oplevelser i Rukwasøen

Rukwasøens afvandingsareal er et af de største i Tanzania og dækker over et kæmpe område på 81.000 km². Søen har ikke noget udløb, men derimod mange tilløb fra flere forskellige floder såsom floderne Rungwa, Wuku, Lukwate, Kikambo, Luika, Luiche, Kavuu, Chambua og Songwe.

Rukwa

Søens imponerende størrelse betyder, at den er rig på vildt dyreliv, hvor der blandt andet findes den største koncentration af krokodiller og flodheste. Derudover er der mere end 350 arter af fugle i søen og i de omkrigliggende områder. Ved søens bredder findes der særligt mange vandfugle såsom den afrikanske skimmer, glossy ibis, en art af flamingo, Knopgås, Nonneand, Nilgås, den hvide pelikan og mange flere. Endvidere er sumpområderne omkring søen hjem for den sjældne fugl, træskonæb, og den tanzanianske masked weaver. Rukwasøen er i sandhed et paradis for fuglekiggere samt safari entusiaster, grundet det fantastiske og mangfoldige dyreliv i området.

Hvis man vil besøge Rukwasøen, kan man gøre dette ved at besøge Katavi nationalparken, da en del af søen ligger i denne park. Dermed kan man kombinere et besøg til søen med de mange spændende safariture og vandreture, som man kan tage på i nationalparken. I Katavi nationalpark kan du opleve det ægte Afrika, da naturen og dyrene hér mere eller mindre har fået lov til at passe sig selv og trives i den vilde natur. Katavi nationalpark må antages at være, sådan som Afrika så ud for flere hundrede år siden. Området er dækket af sammenfiltret skov, Katuma floden og de tilhørende flodsletter og sæsonmæssige søer. Med en rejse til Katavi nationalpark og Rukwasøen er du garanteret en uforglemmelig og ægte oplevelse med noget af Afrikas vildeste natur.

Leave a Reply