Lake Eyasi

Lake Eyasi ligger syd for Serengeti nationalparken og lige sydvest for Ngorongoro krateret, hvor Ngorongoro højlandet dominerer den nordøstlige side af søen. Lake Eyasi en af de mange søer beliggende på Great Rift Valley dalen, og søens samlede areal er på 1.050 km2. Lake Eyasi er en af de mest unikke søer i Tanzania, da området omkring søen er præget af vulkansten. Søens vægge består af lillafarvede lavasten, hvorimod bunden af søen er af hvide kalksten. Søens gennemsnitlige dybde er kun på ca. 10 meter, og der findes ingen afløb, men har et tilløb fra Sibiti floden fra den sydvestlige side.

Den årlige vandtilførelse til søen varierer drastisk. Under tørkeperioden kan søen næsten tørre helt ud, specielt i de år hvor der virkelig er tørt. I El Niño årene kan vandniveauet blive så højt, at det flyder over søens bredder, og det tiltrækker store flokke af flodheste, som kommer fra Serengeti. Derudover besøger flamingoer årligt søen.

Oplevelser i Lake Eyasi

eyasi

Lake Eyasi byder på forskelligartede oplevelser, som både har en kulturel og naturlig karakter. Dette skyldes blandt andet områdets spændende historie, der involverer Tanzanias skovfolkstammer. Over 100 år siden, da flere større Masai-stammer kom til Ngorongoro og Serengeti, blev de mindre stammer såsom Datoga og andre mindre skovfolkstammer, skubbet længere mod syd. Disse stammer bosatte sig i området omkring Lake Eyasi, og den frodige natur omkring søen gav gode betingelser for deres livsførelse, der mest går ud på at fiske i søen. Menneskerne hér lever isoleret og side om side med naturen, hvor der hverken findes telefonforbindelse eller elektricitet.

Ud over skovfolkene, som lever i området, findes der også et rigt dyreliv, både langs søens kyster og i skovene omkring søen. Der findes bl.a. et antal af leoparder, mange flodheste, et stort antal aber, forskellige fuglearter, store og små flokke af flamingoer, storker og pelikaner. I vandet findes der specielt mange katfisk og lungefisk. Lake Eyasi er absolut et besøg værd, og her vil du få mange gode safari oplevelser, hvor du vil komme til at se rigtig mange forskellige dyrearter, og som noget ganske særligt vil du opleve en anderledes måde at leve livet på med de fredelige stammer i området. Er du på besøg i Serengeti og Ngorongoro er det oplagt at tage en smuttur til Lake Eyasi.

Leave a Reply