Tanga regionen

Tanga regionen, der ligger i det nordøstlige Tanzania, har kystlinje ud til Det Indiske Ocean, samt grænse til Kenya, og dækker et areal på 27.347 km2, hvilket kun er 3% af hele Tanzanias areal. Regionen var tidligere kendt som Tanga Province, som udover at indeholde Tanga regionen, også inkluderede dele af det, som nu er Kilimanjaro regionen. Administrativt er Tanga regionen inddelt i syv distrikter, hvilket er: Tanga, Muheza, Korogwe, Lushoto, Handeni, Pangani og Kilindi. Regionen er beboet af 2,045,205 indbyggere, de stammer der har migreret til området er Pare, Wataita, Wasambaa, Wambugu, Segeju, Wadigo, Wanago og Wazigua.

Ferie i Tanga regionen

I Tanga har man både mulighed for at tage på Safari i en af nationalparkerne, hvor man kan opleve det fantastiske dyreliv i Tanzania, man kan tage på trekking i bjergene, eller tage ud til kysten og slappe af ved Det Indiske Ocean. Herunder listes nogle af de fantastiske oplevelser man kan få i Tanga regionen.

  • Amboni kløfterne
  • Amani Nationalpark
  • Lushoto forest
  • Mkomazi Nationalpark
  • Usambara bjergene
  • Smukke strande
  • Gamle stenbygninger

Således er det masse af muligheder for både safari- og naturoplevelser, samt afslapning på strandene. Tanga er en dejlig region, med mange muligheder, og havnen i Tanga kaldes af mange indgangen til Østafrika.

Fremtiden i Tanga

Tanga regionen har store muligheder, da der er gode ressourcer, samt en velfungerende infrastruktur, dog er regionen forholdsvist underudviklet. Især landbrugssektoren står over for en række udfordringer især med hensyn til manglende brug af gødning og lignende. Den teknologi der benyttes til landbrug er relativ gammel, hvilket gør, at regionen ikke kan være konkurrencedygtige. Men mange i Tanzania har store forhåbninger til Tanga, da den i fremtiden kan være et aktiv for landet, grundet dens mange værdifulde ressourcer. Dermed er Tanga måske en lille perle, der skal holdes øje med.

Leave a Reply