Singida regionen

Singida regionen er beliggende centralt i Tanzania og dækker et areal på 49.437 km2 og har et indbyggertal på 1.370.637. Singida er navnet på både en region, et distrikt samt den største by i regionen. Singida er en af de fattigste regioner i Tanzania. Det er en meget tør region, da kun 0,19 % af regionen er dækket af vand.

Safari og Singida

Regionen, der ligger vest for Tarangire, er generelt ikke anset for at være et safariområde, da det i vid udstrækning består af landbrugsjord centreret om byen Singida. Området er dog ikke uinteressant, og det er flere grunde til at tage dertil, når man er på en safarirejse i Tanzania. Den vigtigste grund til at medtage området i en safari er for at besøge de forskellige stenkunst lokaliteter, der er spredt vest for landsbyen Kolo på hovedvejen syd mod Dodoma. Udover at naturen er meget smuk, er det også yderst fascinerende at se disse smukke malerier på de store sten og klipper.

Der er ikke deciderede overnatningsmuligheder i Kolo, hvorfor et besøg ofte skal ske som en dagstur, medmindre man ønsker at campere. Dette er dog ikke at anbefale, da det ofte tager for meget tid og for mange penge fra andre oplevelser, man kan få på sin rejse til Tanzania. Yderligere dækker en stor del af Rungwa reservatet den sydlige del af regionen, hvor man således har mulighed for mere traditionelle safarioplevelser.

Leave a Reply