Rukwa regionen

Rukwa regionen er beliggende i den vestlige del af Tanzania. I syd grænser regionen op til Zambia og i vest til Tanganyikasøen, som former grænsen mellem Tanzania og Den Demokratiske Republik Congo. Rukwa dækker et areal af 22.792 km2, og har et indbyggertal på lige omkring en million mennesker, hvilket giver en befolkningstæthed på 44 mennesker pr. kvadratkilometer. Den største by i regionen er Sumbawanga, hvorfor det må antages at regionen har fået navn fra Rukwa søen, som er beliggende i regionen.

Rukwa og søerne

Den mest kendte sø, samt den største i regionen er Tanganyikasøen. Yderligere er der andre og mindre søer beliggende i regionen, eksempelvis Rukwasøen. Denne ligger øst for Tanganyikasøen, og er meget forskellig fra denne. Hvor Tanganyikasøen er utrolig dyb, har Rukwasøen en gennemsnitsdybde på blot 3 meter. Dette gør dog ikke søen bliver mindre interessant. Det siges, at Rukwasøen er hjemsted for den største mængde af krokodiller i Tanzania.

Safari og Rukwa

Rukwa største naturattraktion er dens fugleliv, med over fire hundrede forskellige arter, mange af dem vandfugle. Ved søerne, især Rukwasøen, er det et helt fantastisk og mangfoldigt fugleliv. Derfor er det et ideelt sted at tage hen, hvis man har stor interesse for fugle. Forsvinden af floddal og græsarealer har været med til at reducere antallet af græsæderer i rukwa regionen, der ellers ofte besøgte området. Alligevel kan man stadig se zebra, bøffel, og sjældnere dyr såsom Topi- og Puku antiloper, hvis man er på safari i Rukwa, Tanzania.

Leave a Reply