Vejr og klima i Tanzania

Klima i Tanzania er meget forskelligt.

Langs Afrikas østkyst strækker Tanzania sig knap 1.500 km. langs Det Indiske Ocean. Med Kilimanjaro som det majæstatisk tronende midtpunkt skiller landet sig ud. Når du først toppen af det 5.895 m. høje bjerg, står du solidt placeret med hele det afrikanske kontinent under dine fødder. Der er ikke noget at sige til, at landet igen og igen er blevet udråbt som intet mindre end bjergtagende.

Men Tanzania er enestående af mange grunde. Uanset hvilken tid på året du besøger landet, så vil du tage derfra et livsminde rigere. Tanzania er placeret lige midt i det subtropiske klimabælte, som ganske rigtigt byder på et par regnfulde perioder årligt, men som langt det meste af tiden bringer sol og varme med sig.

Kombinationen af de fugtige regndage og de resterende solrige perioder efterlader Tanzania med brændte, champagnefarvede sletter separeret af en frodigt og differentierende fauna. Al denne skønne natur er desuden bosat af et dyreliv så fascinerende, at mange rejser hertil, udelukkende for at opleve det, som holder livscyklussen i gang på savannen.

Spring direkte til at læse om klimaet ved;

Klimaet ved Tanzanias kyst

Langs østkysten i Tanzania finder du flere – små som store – havnebyer. En af disse er Dar Es-Salaam – Tanzanias administrative hovedstad og desuden også landets største by. Dar Es-Salaam er en populær destination for rejsende til Tanzania. Her er masser at se og opleve. De kulinariske oplevelser, som du finder på havnen, er desuden et “must-try”. Der er mange som benytter Dar Es-Salaam og det nærliggende område som pitstop, inden rejsen fortsætter ud i én af de mange tanzanianske nationalparker eller videre til Zanzibar.

Til trods for den uundgåelige brise der suser ind over kystens breder, så er det faktisk langs Tanzanias kystlinje at landets højeste temperaturer måles. Her skal du være uheldig for ikke at befinde dig under en 25-30° C gloende sol. Til gengæld falder der også en del regn i dette område, hvilket medgiver et fugtigt klima.

Besøg den smukke havneby Dar Es Salaam
Tanzanias kyst mod øst er fuld af liv

Klimaet ved Tanzanias højsletter

Højsletten i Tanzania er nok et af de allermest besøgte områder i Østafrika. Her er så meget at se, sanse og opleve. Både Arusha og Mount Meru hører til her og derudover ligger der nogle vanvittige imponerende sletter og parker – blandt andet Serengeti. Uanset hvor du drejer hovedet hen, så mødes du af sceneri, der snildt kunne have udgjort baggrunden for “Løvernes Konge”.

Højsletterne er centralt placeret i Tanzania. Her er varmt, men knap så fugtigt som ved kysten. Et besøg i Tanzanias midtpunkt vil derfor føles mere tempereret og behageligt. Men regntiderne når naturligvis også disse områder af landet. Derfor er det oplagt at rejse hertil i december og frem til marts, hvor naturen er på sit frodigste og dyrelivet er nemt at spotte.

oplev elefanter på Serengeti i Tanzania
Se løven brøle på Serengeti

Klimaet i Tanzanias bjerge

Er du rejst til Tanzania for at vandre blandt bjergenes tårnhøje tindinger, så skal du forberede dig på en differentierende rejse hvad angår klimatiske omgivelser. Tanzania er særligt kendt for at husere Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro og det er klart, at når du bevæger dig 5.995 meter opad, så vil du krydse et par klimabælter. Hvor området for foden af bjerget er subtropisk, kan toppen være dækket af is og alpin kulde.

Temperaturen ved foden af bjergene er gerne mellem 21 og 27 grader, mens der til tops ved Uhuru Peak kan være så koldt som helt ned mellem -18 og -26 grader. På din rejse opad vil du snildt kunne opleve alle fire årstider, hvorfor du også må forberede dig på, at skulle pakke alt fra solcreme til skiundertøj. Fra Tanzanias flade fæste skyder ikke kun Kilimanjaro op men også Mount Meru, Usambara-bjergene, Ol Doinyo Lengai og mange flere.

Kom op over skyhøjde ved at nå til tops på Kilimanjaro

Klimaet ved Zanzibar og krydderiøerne

Tanzanias mange oplevelser er for krop og sjæl en tsunami af adrenalin-rus. De vælter over dig på stribe – når du ser løverne brøle på Serengeti, når du bestiger Kilimanjaro eller når du iagttager hele Savannen vågne fra en luftballon over NgoroNgoro krateret. Efter sådan en rejse er det allerbedste, du kan gøre, at stige ombord på et skib og lade dig fragte til Zanzibars paradis.

Zanzibar er både er kendt for sin nutidige “Hakuna Matata-strategi” samt sin tidligere funktion som marked for slavehandel. I dag vil du opleve det rolige og fredelige ø-liv, hvor du med fødderne i sandet hverken behøver at gøre fra eller til. Vejret på Zanzibar er varmt året rundt, men her falder også en del mere regn her end på fastlandet, hvorfor klimaet kan være yderst fugtigt. Heldigvis er du omringet af det smukkeste azurblå hav, hvor du snildt kan nedkøles igen. Zanzibars klima er desuden optimalt til dyrkning af krydderier, hvorfor øen og de nærliggende øer også går under betegnelsen “krydderiøerne”.

Befolkningen på Zanzibar er venlige og imødekommende
Zanzibar er det bedste sted at slappe helt af

Leave a Reply