Floder i Tanzania

Rundt i hele Tanzania er der utallige små floder, flere af dem er kildefloder til de store afrikanske floder, Nilen, Zambezi og Congo. Mange af floderne er forbundet gennem flodsystemer og nogle har også tilløb fra nogle af Tanzanias mange og store søer. Der er specielt mange floder i området når Victoriasøen, som har deres udløb i netop Victoriasøen.

Modsat de største søer som Victoriasøen, Tanganyikasøen og Malawisøen, er floderne i Tanzania relativt ukendte. Skal man fremhæve en af floderne er ‘Great Ruaha River’ i sydcentrale Tanzania formentlig den mest kendte. Den er beliggende i Ruaha Nationalpark og er 475 kilometer lang. Floden har i de senere år været udtørret i perioder på op til tre måneder ad gangen, hvilket skaber store problemer for lokalbefolkningen omkring floden, som er afhængige af vandet. ‘Great Ruaha River’ flyder også på tværs af vildtreservatet i Selous inden den ender ud i Rufiji River, som faktisk er en større flod med sin længde på 600 kilometer.
Rufiji River ender i det Indiske Ocean, og flodens delta indeholder den største Mangroveskov i Østafrika.

Naturrejser til Tanzania

De gyldenbrændte, udtørrede sletter står i stærk kontrast til Tanzanias frodige områder. Tanzanias dyreliv og flora er langt fra det, vi kender herhjemme. Oplev selv Tanzanias natur.

Serengeti, Ngorongoro og Zanzibar
Tanzania safarirejse med trilogien i verdensklasse: Tarangire, Ngorongoro og Serengeti
Tanzania-safari og Zanzibar
Supertilbud på Kiplings fantastiske safarirejse i Tanzania og Zanzibars dejlige strande. Altid hele tre nætter på selve savannen i Serengeti Nationalpark
Usambara og savanne
Usambara bjergenes kultur og den nordlige safari

Leave a Reply