Bjerge i Tanzania

Landskabet i Afrika er generelt et fladt, højtliggende plateau, hvor plateauet ofte ender brat ved kysten. Overordnet set er der kun to store bjergkæder i Afrika, Atlasbjergene i Nord samt Capekæden i Syd. Således er resten af Afrikas kontinent relativt fladt, dog med undtagelse af enkelte bjerge og vulkaner der rejser sig i det ellers flade landskab.

Bjergrejser i Tanzania

Oplev bjergtagende Tanzania. Stå med Afrika under dine fødder på Kilimanjaro, eller nyd udsigten fra Mount Merus mange udsigtsposter. Tanzania højder er noget ganske særligt.

Kilimanjaro Northern Circuit
Tag med eksperterne på Kilimanjaro. 9 dage med optimale topchancer på Northern Circuit
Kilimanjaro Rongai ruten
Tag med eksperterne på Kilimanjaro. 7 dage med optimale topchancer ad nordruten.
Mount Meru - 4.506 meter
5 dages trekkingtur på Kilimanjaros lillesbror, Mt. Meru - Tanzanias næsthøjeste bjerg

Store højder i Tanzania

Tanzania er dog et land med store højdeforskelle, da Afrikas højeste punkt, Kilimanjaro, er beliggende i landet samtidig med, at Tanzania også har lave vidtstrækkende områder. Højdeforskellene strækker sig således fra Kilimanjaros top med sine 5.895 meter over havets overflade ned til kyststrækningerne, som er på niveau med Det Indiske Ocean.

Kilimanjaro er en del af det bjergområde, der ligger i den nordøstlige del af Tanzania, dog er bjerget ikke en del af en decideret bjergkæde, og faktisk er Kilimanjaro det højeste bjerg i verden, der ikke er en del af en bjergkæde. På trods af at Kilimanjaro ikke er en del af en decideret bjergkæde, er det dog beliggende i et bjergrigt område, eksempelvis er Kilimanjaros lillebror, Mount Meru, placeret i samme region. Mount Meru er med sine 4.565 meter over havets overflade det næsthøjeste bjerg i Tanzania og det femte højeste i Afrika.

[raw]

The Eastern Arc

Længere mod øst strækker ‘Eastern Arc’ bjergene sig i en nord-syd bue (hvoraf navnet arc stammer) gennem Tanzania og den sydligste del af nabolandet Kenya. Udzungwabjergene er en del af denne mindre bjergkæde. Udzungwa er den største og mest biologisk mangfoldige bjergkæde i Tanzania, med et dusin af store skov-beklædte bjerge, som majestætisk rejser sig fra det flade kystnære krat.

Bjergene i Syd

Det centrale Tanzania er relativt fladt, men i syd rejser der sig igen en mindre bjergkæde. Mahale bjergene grænser op til Tanganyikasøen, som regnes for den næstdybeste og næstældste sø i verden. Yderligere er bunden af denne sø 358 meter under havets overflade, hvilket er det laveste punkt i Afrika. Dermed indeholder Tanzania både det højeste og laveste punkt i Afrika. Disse bjerge er ligesom Udzungwabjergene meget frodige med en interessant flora og fauna.

Tanzanias mange bjerge

Tanzania er trods det flade plateau i den centrale del af landet, rigt på bjerge og højder. Der er således mange muligheder for at komme op i de tyndere luftlag ved for eksempel at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Der er yderligere en stor variation i typen af bjerge, samt deres udseende. Det er således muligt både at se bjerge skabt ved vulkansk aktivitet, samt bjerge der enten er dannet ved forskydninger i jordskorpen eller borterodering af omkringliggende bløde bjergarter. Ligeså kan man opleve de helt rå bjergsider, som på Kilimanjaro, eller de mere frodige bjergsider, som ved Udzungwa.

Der er således rig mulighed for at opleve Tanzania fra Afrikas tag, Kilimanjaro, eller udforske det spændende og unikke planteliv på nogle af andre bjerges sider. De smukke og enestående bjerge i Tanzania er bestemt en oplevelse, der skal indregnes på en rejse til Tanzania.

[/raw]