Religioner i Tanzania

Religionsfrihed er en dyd, der har været med til at bidrage til Tanzanias lange og relativt fredelige historie siden nationens uafhængighed. Alle religiøse helligdage får lige offentlig anerkendelse i det tanzanianske samfund. Tanzania er sammensmeltningen mellem to lande med to forskellige religioner. Således er Tanzania i dag en kompleks sammensætning mellem religioner. Befolkningen på Zanzibar er hovedsageligt muslimer, i modsætning til fastlandet, og det gamle Tanganyika, hvor den religiøse tradition var kristendommen samt de oprindelige bantu-stammer og deres religiøse overbevisning. Mange religioner har således spillet en rolle i nationens historie.

På nuværende tidspunkt er mere eller mindre hele Zanzibar muslimsk, hvor fastlandet er lidt mere varieret. På fastlandet er omkring 40% kristne, 35% muslimer, og 20% følger oprindelige religioner. De sidste 5% dækker over forskellige asiatiske minoriteter, såsom hindu, Sikh, og Buddhisme. Grænserne mellem religionerne er imidlertid flydende, især på landet, hvor både islam og kristendom ofte kombineres med de oprindelige afrikanske religioner.

Således er Tanzanias religiøse overbevisning lige så forskellig, enestående og mangfoldig, som landets natur og kulturelle ressourcer. De forskellige religionsformer har haft stor indflydelse på hvordan landet er i dag.

Leave a Reply