Indkøbsmuligheder i Tanzania

Markeder i Tanzania

Som i alle andre lande kan man få styret sine indkøbslyster i Tanzania, hvor specielt små lokale markeder giver mulighed for at kigge og købe løs. På markederne er det almen praksis, at man prutter om priserne, det forventer sælgerne, og derfor skal man medbringe sin tålmodighed. Læg derfor gerne mærke til prisniveauet fra stand til stand og husk at være venlig når du prutter om prisen. Vil man ud af forhandlingerne, skal man gøre det på en venlig måde, med lidt held kalder sælgeren dig tilbage for at give dig den pris, du sidst har tilbudt. Hav i baghovedet, at sælgerne altid er interesseret i at tjene penge, så medmindre du byder så lavt, at det ikke giver ham en indtjening, så er han imødekommende. I storbyerne findes der større supermarkeder, som vi kender det fra vesten, omend de selvfølgelig stadig har det lokale præg.

Hvad skal man tage med hjem fra Tanzania?

Det som turisterne oftest ender med at tage med fra Tanzania og faktisk også en del af de andre østafrikanske lande, er ting som fletkurve, der har en utrolig kvalitet og holder ualmindelig længe. Derudover er der mange, der syntes, at det er sjovt at have kangaer med hjem. Kangaer er den beklædningsform, som typisk benyttes af de østafrikanske damer, en saronglignende beklædning, der gerne er med stærke mønstre i alverdens farver, og har swahilisk tekst skrevet i kanterne.

Helt specielt for Tanzania er Makonde-træfigurerne, som kan købes i det meste af Østafrika, men stammer fra Tanzania. Figurerne skal oprindeligt laves i ibenholt, som er en meget sjælden og hård træsort. Derfor skæres figurerne ofte i lettere og mere almindelige træsorter. Ovenstående kan for det meste købes i hovedstaden Dodoma eller i storbyen
Dar es Salaam, men nogle vil måske mene, at det er sjovere at købe tingene i mindre byer ved små markeder.

Leave a Reply