Tanzanias historie

Tanzania er et land med to historier i én; en historie på kysten og en historie i landets indre. Republikken Tanzania er født som en sammensmeltning mellem det store rige på fastlandet, Tanganyika, og østaten Zanzibar. I 1964 indgik de to lande en fælles politisk union, som smeltede de to lande sammen under navnet Tanzania. Således er det to meget forskellige historier og kulturer, der er smeltet sammen; den arabiske og muslimske kultur på øriget, og fastlandets kristne bantu-stammer.

Afrika som “menneskers vugge”

Samtidig med at Tanzania har en utrolig spændende historie, der går langt tilbage i tiden, har selve Afrika en historie der går endnu længere tilbage. Eksempelvis er Afrika det sted i verden, hvor de ældste fossiler og fragmenter af mennesker er fundet. Dermed har der også været mange forskellige hypoteser om Afrika som ‘menneskers vugge’, altså der hvor de første mennesker blev skabt. Eksempelvis er der netop i Tanzania i Oldupai slugten, fundet rester fra mennesker, som menes at være nogle af de første mennesker på Jorden.

Dyk ned i Tanzanias historie

Afrika og Tanzanias historie er lang, spændende og fascinerende, og der er mange steder hvor gamle hulemalerier, monumenter og andre historiske aspekter af landet, er mulige at besøge. Det er en historie meget ulig vores egen, hvilket måske blot gør den endnu mere tiltalende at stikke næsen ned i, og få kendskab til en helt anderledes historie og kultur.
I følgende afsnit er den tanzanianske og østafrikanske historie opdelt kronologisk over de vigtigste årstal gennem tiden, således er den historiske gennemgang blevet mere overskuelig.

Leave a Reply