The Small Five

I Afrika er udtrykket “The Small Five” kommet mere og mere frem efter safari turister havde gode erfaringer med "The Big Five” i det sydlige Afrika. Disse dyr som er med i “The Small Five” som også betyder “de små fem” er at anerkende de mindre dyr som er et “must” at se på safari i Tanzania. Dog er det stadig dyr som er blevet mindre bemærket, gådefulde dyr fra savannen. De fem små dyr er en selvmodsigelse med hensyn til størrelsen til de fem store dyr.
mus

Elefantspidsmus

Hvis du ikke har hørt om elefantspidsmusen, så er der måske en god grund, fordi spidsmusen også er kaldt springspidsmus. Elefantspidsmusen er et pattedyr og hedder på latin Macroscelidea og ordenen består kun af én familie og den hedder fuldstændig det samme navn som selve spidsmusen. Navnet spidsmus skyldes simpelthen dyrets lange fleksible snude, der kan minde lidt om snablen på en elefant.
Fugl

Bøffelvæver

Bøffelvævere er under ordenen væverfugle, nemlig Ploceidae, som betyder vævere. Familien er bestående af spurvefugle og har godt og vel 100 arter, hvor langt de fleste er beboere i Afrika og resten er i Asien. Dog ikke sagt at Bøffelvævere er spurvefugle, men man ved bare de er nært beslægtet med spurve. Bøffelvævere ligner finker med deres 13-26 cm lange kegleformet næb og holder til savanneområder.
Leopard skildpadde

Leopardskildpadde

Leopardskildpadden har navnet Geochelone pardalis og er en skildpadde som findes i den sydøstlige del af Afrika. Den befinder sig typisk på land, lige fra sandede kystskove til græsland og halvørken. Den er Afrikas næststørste landlevende skildpadde med en længde på omkring 70 cm. Den hedder Leopardskildpadde pga. det mønstrede skjold den har.
horn

Løvemyre

Løvemyren er et navn som anvendes på en gruppe på omkring 2.000 forskellige arter af insekter i familien Myrmeleontidae. På engelsk hedder myren Antlion som faktisk henvender sig til larvestadiet, men kært barn har mange navne og det har denne lille myre også. Længden af en fuldvoksen løvemyrens er typisk 1,2 cm og kan komme helt op på 4 cm.
Næsehornbille

Næsehornsbille

Næsehornsbillen hedder Dynastinae og er en gruppe af biller som tilhører familien Scarabaeidae. Næsehornsbillen tilhører nogen af de allerstørste og tungest biller og der findes flere end 300 arter af dem. Billen hedder næsehornsbille på grund af dens horn, hannerne horn bruges til kamp, ikke for at såre modstanderen men mere for at bede dem om at forsvinde fra deres område.

Leave a Reply