Vaccinationer ved indrejse til Tanzania
Når du rejser fra Danmark til Tanzania, krydser du både verdenshav og landegrænser. Du sætter foden på et helt nyt kontinent og bevæger dig fra nordens tempererede klima at det tropiske klimabælte syd for Ækvator.
Danmark og Tanzania er vidt forskellige på alle parametre. Du vil opleve et helt andet dyreliv, en kultur hvor ved forhold til hygiejne er helt anderledes og som produkt af alt dette - en (for dig) fuldstændig fremmed bakteriesammensætning.
Når man rejser rundt i verden skal man træde varsomt, for selvom der i Tanzania både er skønt, smukt og hjertevarmt, så lurer her også sygdomme, som vi i norden ikke kender til. Det bør altid stå øverst på din tjekliste at undersøge hvilke vaccinationer, der anbefales, når du rejser til Tanzania eller ethvert andet land i verden.

Hvor længe skal du rejse?
Længden på din rejse til Tanzania er afgørende for, hvor mange vaccinationer du skal have og hvilke typer af vacciner, du behøver. Det er desuden forskelligt fra vaccine til vaccine, hvor mange indsprøjtninger du skal have og hvor længe de dækker. Du bør altid henvende dig på apoteket, hos din læge eller på en vaccinationsklinik for at modtage korrekt vejledning, der passer på dig og din rejsedestination. Herunder kan du læse om de vaccinationer og det forebyggende medicin, du som minimum anbefales at have, når du rejser til Tanzania:
Vaccination mod stivkrampe og difteri
Læs mere om stivkrampe og drifteri på Sikker Vaccination. Du har formentlig hørt - og måske modtaget - en stivkrampevaccination før. Denne indgår nemlig i det danske børnevaccinationsprogram. Men selvom du som barn har fået alle anbefalede vaccinationer, kan det stadig være nødvendigt for dig at få en stivkrampevaccination før afrejse til Tanzania. Denne vaccinationsform skal opdateres hvert 10. år. Vaccination mod difteri er som regel en del af stivkrampevaccinationen, hvorfor du både dækkes med Stivkrampe og difteri, når du modtager denne vaccine.Hvad er stivkrampe og difteri?
Stivkrampe opstår, når bakterien Clostridium Tetani optages i kroppen gennem sår og åbne sprækker. Clostridium Tetani findes i jord og snavs. Når bakterien er i kroppen dannes giftstoffet tetanustoxiner, hvorved kroppen reagerer med symptomer som feber, hovedpine, synkebesvær og muskelspasmer. Difteri er en akut infektion som angiver luftvejene og medvirker til strubehoste.Vigtigt at huske
Uanset om du skal ud at rejse eller ej, så er det vigtigt at din stivkrampevaccination opdateres hvert 10. år. Er du i tvivl om du har denne vaccine, så sørg for at få en ny. Det skader ikke.
Vaccination mod hepatitis A
Læs mere om Hepatitis A på Sikker Vaccination. Hepatitis A er en smitsom virus, som i værste tilfælde kan medføre leverbetændelse. Smitten fremgår ved kontakt mellem mennesker samt ved indtagelse af fødevarer eller vand, som er smittet af hepatitis A. Virussen kan også sætte sig i og smitte gennem afføringen, hvorfor dårlig rengøring og håndhygiejne også kan medføre smittefare. Vaccination mod hepatitis A anbefales som regel i alle tilfælde af langvejs til områder, hvor bakteriesammensætning er en anden, end den vi ser herhjemme. Når du modtager din første vaccine mod hepatitis A er du 100 % dækket af denne i 12 måneder. Modtager du endnu en hepatitis A-vaccine kan du være dækket i minimum 30 år. Der skal mindst gå 6 måneder mellem de to vacciner.Vigtigt at huske
Vaccination mod hepatitis A kan kombineres med en vaccination mod hepatitis B. Alt efter hvor længe du rejser til Tanzania, vil du være anbefalet begge vacciner. Her kan en kombinationspakke modtages.