Vaccinationer ved indrejse til Tanzania

Når du rejser fra Danmark til Tanzania, krydser du både verdenshav og landegrænser. Du sætter foden på et helt nyt kontinent og bevæger dig fra nordens tempererede klima at det tropiske klimabælte syd for Ækvator.

Danmark og Tanzania er vidt forskellige på alle parametre. Du vil opleve et helt andet dyreliv, en kultur hvor forhold til hygiejne er helt anderledes og som produkt af alt dette – en (for dig) fuldstændig fremmed bakteriesammensætning.

Når man rejser rundt i Afrika skal man træde varsomt, for selvom der i Tanzania både er skønt, smukt og hjertevarmt, så lurer her også sygdomme, som vi i norden ikke kender til. Derfor bør det altid stå øverst på din tjekliste, at undersøge hvilke vaccinationer der anbefales, når du rejser til Tanzania eller ethvert andet land i verden.

Længden på din rejse til Tanzania er afgørende for, hvor mange vaccinationer du skal have og hvilke typer af vacciner, du behøver. Det er desuden forskelligt fra vaccine til vaccine, hvor mange indsprøjtninger du skal have og hvor længe de dækker.

Hvis du er i tvivl så forhør dig med din læge, eller tjek op på gældende anbefalinger via et vaccine-center. Du kan også læse om vacciner inden afrejse til Tanzania og Zanzibar her.

Husk at blive vaccineret inden du rejser til Tanzania