Safari begreber

Safari
Ordet Safari kommer fra Swahili og betyder at rejse, vi forbinder ordet Safari med rejser i Afrika hvor man kan opleve opleve vilde dyr.

Game Drive
Game Drive betyder Safari kørsel. Game Drive Køres oftest tidligt om morgenen og sidst På eftermiddagen. På de fleste af vores egne Safari Rejser i Kenya og Tanzania køres der tre gange dagligt.

Game Viewing
Med Game Viewing menes betragte, opleve og finde de vilde dyr i Afrika.

Game Walk / Walking Safari / Bush Walk
En safari til fods og i selskab med lokale naturvejledere. Foregår oftest midt på dagen, hvor dyrene er mindst aktive. I områder med større og farlige dyr ledsages man ofte af bevæbnet ranger/guide.

Bird walk
På fugle kikning eller safari til fods med en lokal guide

Game Cruise
Safari i åbne både.

Safari camp
Safari camps Er telte opbygget af kanvas. Teltene i en Safari camp kan variere i størrelse, men normalt med fuld ståhøjde, senge, borde, stole og et mindre toilet.

Mobile Safari Camps
Mobile Safari Camps bliver sat op og taget ned til hver enkelt gruppe af Safari rejsende.

Lodge
En Lodge er det samme som et hotel blot beliggende i vildtområderne. En Lodge har faste vægge i værelserne. Typisk bygget af træ og eller koral sten.

Camping
Camping i telt bruges for det meste på rundrejser, hvor prisen oftest er en del lavere end ved lodge indkvartering. I det sydlige Afrika køres der typisk i ekspeditionskøretøjer og i Østafrika i almindelige safaribiler. Der camperes på campingpladser, der ofte har basale faciliteter. Tit skiftes der mellem camping og lokale hoteller i løbet af en rejse. Kan anbefales til alle, der ikke stiller for store krav til traditionel komfort.
Hotel
Begrebet bruges udelukkende i byer og ved kysten.

Strand Hotel
Bruges om hoteller beliggende ved stranden.

Boma
Udendørs spiseområde, omhegnet af træpæle eller en mur af tykke strå eller koral sten. Mest brugt i det sydlige Afrika.

Bush shower
Varmt vand bliver fyldt i en beholder udefra og flyder gennem en slange til brusehovedet inde i teltet. Vandet varmes over bålet.

Bush Breakfast
Morgenmad arrangeret i naturen. Kan udvides til frokost og middag.

Sundowner
En drink med eller uden alkohol som nydes ved solnedgang

Manyatta
Swahili for landsby.

Bush
Vildnisset – savannen – naturen

Game Reserve
Vildtreservat

Tented Lodge
En tented lodge’er indkvartering, hvor alle værelser, og i nogle tilfælde også fællesområderne, er lavet af kanvas. Værelserne i en Tented Lodge har typisk samme faciliteter som en Safari Lodge.

Nationalparker
Nationalparkerne er underlagt staten og har til formål at beskytte landskab, dyr og planter. Mennesker må ikke færdes frit her og udnyttelse af området er forbudt.

Game reserves
Vildtreservaterne skal sikre naturen mod udnyttelse. Lokale stammer kan få dispensation til at lade deres kvæg græsse her. Masaifolket lader deres kvæg græsse i Masai Mara i Kenya og i Ngorongoro krateret i Tanzania.

The Big 5 – også kaldet Big Five
Elefant, Løven, buffalo, næsehorn og leopard. De kaldes Big five fordi jægerne i gamle dage anså dem for farligste og sværeste at nedlægge.

Kopje
En lille, naturlig bakke på safarisletten.