Ferie på Zanzibar

Zanzibar er en lille perle af en øgruppe i Det Indiske Ocean, beliggende lidt udenfor Tanzania østkyst. Zanzibar er egentlig et uofficielt navn for hovedøen Unguja og øgruppen som hele, men samtidig er Zanzibar det officielle navn på øgruppens hovedstad og økonomisk centrum, som ligger på hovedøen Unguja. Foruden hovedøen Unguja, består øgruppen også af en anden stor ø, Pemba Island, og andre 50 mindre øer. Endvidere er Zanzibars historie intet mindre end spændende og interessant, da øen gennem flere århundrede er blevet krydset af både persiske handlende, arabiske sultaner, europæiske opdagelsesrejsende og søfarer.

zanzibar sandbeach

Sandt at sige er Zanzibar en destination, som mange måske har hørt om, men de færreste har besøgt. Dette gør øgruppen til en perfekt destination for dig, der ønsker en ferie i absolut fred og ro, udenom de store feriekomplekser og masseturisme. Zanzibar indeholder alt, hvad man kunne drømme om, når det kommer til ferie på en eksotisk paradisø. Med en ferie på Zanzibar, er du garanteret nogle helt fantastiske og uforglemmelige oplevelser, som ikke er lige til at få ret mange andre steder i verden. Du kan med stor fordel kombinere din rejse til Tanzania med en ferie på Zanzibar, og på den måde får du både de vildeste safarioplevelser og en afslappende badeferie i verdensklasse.

Oplevelser på Zanzibar

Vejende palmer, kridhvide strande, turkisblåt hav, sol og varme, fred og ro – disse er blot få af de ting, der venter dig på Zanzibar. Hvad end du er til afslapning på stranden, vilde vandsport, dykning, trekking i regnskov eller kulturelle oplevelser. Zanzibar har alt linet op til dig og mulighederne for oplevelser er næsten uendelige. Befinder du dig på Zanzibar, vil du have følelsen af at være i et fjernt men utrolig rart sted, som du måske ikke ønsker at forlade igen. Alt er bare eksotisk på Zanzibar, der trods sin lille størrelse er proppet med førsteklasses ferieoplevelser.

Zanzibar er verdenskendt for sin fantastiske strande og natur, men ud over dette er øen også kendt for sin kultur og historie. Zanzibar har i mange århundreder haft status som en vigtig indfaldsvej til det store afrikanske kontinents østlige og centrale områder. Dermed har Zanzibar en spændende men brutal historie bag sig, som blandt andet inkluderer en forfærdelig tid med slavehandel, da øen har stået for den største eksport af slaver til blandt andet Europa og Amerika. Øens koloniale baggrund kommer også til udtryk, når man vandrer rundt i byens gader blandt flere fantastiske historiske bygninger og interessante museer. Kulturelle oplevelser er der også nok af på denne skønne ø.

Zanzibar fishermen
slavemarked
stone town
zanzibar kvinder
zanzibar natur

Krydderiøen

Zanzibar er også kaldt af besøgende for Spice Island eller krydderiøen, hvilket skyldes øens vigtige eksport af krydderier. På Zanzibar gros der mere end 50 slags krydderier og eksotiske frugter, hvorfor du altid kan finde utrolig friske, velduftende og velsmagende krydderier og frugter på øen. Du vil blive mødt af duften af kanel, kaffe, peber, kokos, sukkerrør, tamarinde, vanilje, kardemomme, nelliker og muskat, hvilket i sig selv er en unik oplevelse. Både krydderierne og frugterne vokser her i store og mindre plantager, således bør et besøg på Zanzibar indeholde udflugter til plantagerne, og man bør give sig god tid til på egen hånd at udforske øen. En spadseretur på de lokale markeder er også en oplevelse værd, når man er på Zanzibar.

Zanzibar Town

Zanzibar Town er den officielle hovedstad på Zanzibar og byder på nogle absolut fantastiske kulturelle oplever, især i den gamle bydel kaldet Stone Town. Byen syder af liv med blandt andet ægte arabiske gadehandlere, totalt tildækkede kvinder og børn, der leger og spiller bold. Det gamle bykvarter Stone Town er stedet, hvor ikke meget har forandret sig, og en tur i Stone Town er som at træde tilbage i en svunden tid. Her kan du gå på opdagelse i de snævre og snørklende gader, lagt nærmest som en labyrint, og opleve byens smukke og historiske arkitektur samt små og store lokale forretninger. Langt de fleste bygninger i Zanzibar Town bærer præg af kolonitiden, med indflydelser fra både europæisk og arabisk kultur.

Er du i Zanzibar Town, bør du besøge Church of Christ-katedralen fra 1873, der blev bygget ved det gamle slavemarked. Her kan du få lidt indblik i øens dystre historie involverende slavehandlen, blandt andet i de gamle slavekældre, hvor slaverne opholdt sig, før de blev solgt. Ud overdet gamle slavemarked kan du også opleve en fort fra 1600-tallet og flere spændende museer. Eksempelvis er Zanzibars Nationalmuseum, kaldet House of Wonders, absolut et besøg værd. Stedet er en del af et gammelt sultanpalads, hvilket er et yderst smukt syn i sig selv med den smukke nyanlagte park mellem paladset og havnen. Ved dhow-havnen kan du betragte hverdagslivet og tilbringe tiden med de venlige lokale fiskere. Uden for byen ligger flere ruiner, hvoraf især Maruhubi Palace er en fin oplevelse i forbindelse med en udflugt til krydderiplantagerne.

Zanzibars fantastiske strande og hav

zanzibar kyst
zanzibar dykning
zanzibar søstjerne
zanzibar delfin

Når man taler om Zanzibar, taler man også om strande af højeste karat. På Zanzibar kan du få en badeferie, som man normalt kun drømmer om. De pudderhvide strande byder på en yderst afslappende og fredfyldt ferie. Især strandene ved Zanzibars østkyst og nordkyst kan få selv postkort til at blegne. Ved disse kyster findes flere smukke strande, hvor især ved øens østkyst er der en langstrakt strand næsten helt fri for turister og store hoteller, hvilket betyder, at man kan nyde de skønne omgivelser i absolut fred og ro. Ønsker man at bade, er det dog ikke helt oplagt at gøre ved østkysten, da havet trækker sig flere hundrede meter tilbage, når der er ebbe, hvilket gør badning en smule svært. Til gengæld er der gode bademuligheder på øens vestkyst, hvor der også er fremragende strande, men til gengæld er der flere hoteller, og dermed også flere turister end på østkysten.

Zanzibar er også en fantastisk dykkedestination, da øen omgives af et yderst spektakulært koralrev. Dykkemulighederne er især gode på den sydlige del af øen. Landskabet her er med lidt flere klipper samt lidt kortere strande, men vandet er næsten helt stille og derfor oplagt til dykning og snorkling. Det liv, der gemmer sig under vandets overflade er særdeles betagende og spændende at opleve. Du vil blandt andet se fisk og koraller i alle regnbuens farver, havskildpadder, søstjerner, rokker og mange andre interessante havdyr. Foruden dykning har man også en sjælden mulighed at svømme med vilde delfiner på Zanzibar. Især i den sydlige del af øen er der næsten garanti for at støde på delfiner, som holder til netop her. Delfinerne er nogle helt fantastisk søde og nysgerrige dyr, som vil charmere enhver besøgende. Alt i alt kan du få en helt unik og uforglemmelig ferieoplevelse på Zanzibar – faktisk alt, hvad hjertet begærer. Derfor bør du uden tvivl planlægge din næste ferie her.

Jozani regnskov

zanzibar columbusabe
zanzibar skildpadde

Foruden eventyr til vands byder Zanzibar også på eventyr på land med en tropisk regnskov og et yderst fantastisk dyreliv. Jozani regnskov er den sidste urskov på øen og er derfor blevet gjort til en nationalpark. På et besøg i Jozani regnskov kan du følge de små stier gennem skoven og mangroven og opleve økosystemet og dyrelivet i området. Skoven er særdeles smuk og frodig og indeholder mange pattedyrarter, men den mest unikke er den røde colobusabe, der er en af de mest truede abearter i verden, og meget tyder på, at de fleste af dem lever på Zanzibar. I dette lille stykke paradis trives aberne godt og lever frit i deres naturlige omgivelser, og man støder som regel på dem på turen. Ud over den røde columbusabe er der også rig mulighed for at opleve store landskildpadder og tusindvis af eksotiske fuglearter. Et besøg i Jozani regnskoven kan helt bestemt anbefales.

Rejse til Zanzibar

Du kan rejse til Zanzibar via direkte fly fra Arusha og Dar es Salaam i Tanzania. Således kan du med stor fordel kombinere en safari i Tanzania med en badeferie på Zanzibar. Dog skal du være opmærksom på, at det kræver et visum for at rejse til Tanzania. Dette kan man søge inden afrejsen. Der er mange overnatningsmuligheder på Zanzibar, som både kan foregå på hoteller, lodges, bungalows eller vandrehjem. På Zanzibar er vejret varmt og solrigt året rundt, hvilket skyldes øens beliggenhed tæt på Ækvator. Faktisk er der i gennemsnit 7-8 timers sol hver dag. Det varme vejr bliver også hele tiden kølet ned af forfriskende havbriser, hvorfor man kan rejse til Zanzibar hele året. Regnsæsonen er fra slutningen af marts til midten af maj og i november, hvor der er en del mere nedbør på øen, men stadig for det meste varmt og solrigt.

Leave a Reply