Klima

Klima i Tanzania

Tanzania ligger placeret midt i det tropiske bælte, hvilket betyder, at der generelt opleves høje temperaturer i det Østafrikanske land. De store højdeforskelle i landet medfører dog store klimamæssige variationer. Overordnet kan man opdele det tanzanianske klima i tre zoner; langs kysten (hvor der er varmt og fugtigt), på højsletten (hvor der er tempereret klima), og et alpint klima (hvor der kan opleves minus grader). Således kan der opleves alpint klima på de højeste vulkaner og bjerge, samtidig med den tørre varme kan opleves i lavlandet.

Vil man opleve de varmeste temperaturer, skal man dog søge mod kysten, hvor der året rundt opleves gennemsnitstemperaturer på over 25 grader. Der er to forskellige regntider i Tanzania, og specielt den ene kan gøre det besværligt at komme rundt i bil, hvilket påvirker safarirejsen. Det tanzanianske klima kan derfor have stor betydning for hvornår, det er bedst at rejse til Tanzania.

Temperature i Tanzania

Som det fremgår af afsnittet ovenfor, kan temperaturerne i Tanzania variere meget afhængigt af årstiden samt den geografiske placering. Således vil man være sikret de varmeste temperaturer, hvis man rejser til Tanzania i deres sommer, hvilket er vores vinter, og opholder sig ude ved kysten.

Meget høj varme er ikke sagen for alle, hvorfor andre årstider og områder kan være mere attraktive. Hvis man er til de lidt mere kølige temperature, kan det eksempelvis være en idé at rejse til højlandet og bjergene, da temperaturene naturligt falder i disse områder. Nedenfor kan du se de gennemsnitlige minimum og maksimum temperaturer for Dar Es Salaam i Tanzania, som er en kystby, hvorfor temperaturerne er i den høje ende.
Gennemsnitstemperatur-i-tanzania3

Nedbør i Tanzania

Som sagt er klimaet i hele Tanzania tropisk, selvom der er store geografiske forskelle i landet. For eksempel falder der årligt mellem 400 – 2000 mm regn, fordelt over to regnperioder. Størstedelen af denne nedbør falder ved kysten og i højlandet, mens der er relativt tørt på centralplateauet. Gældende er det dog for hele landet, at der er rigtig meget sol året rundt.

nedboer-i-tanzania2

Regntider i Tanzania

Der er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid, som starter i marts/april og varer helt til maj/juni. I den korte regntid er det mere sporadiske nedbørsmængder, som rammer landet. Således er det for det meste blot korte byger, mens der i den lange regntid kommer store nedbørsmængder kombineret med tordenvejr. Rundt om Kilimanjaro kan der komme nogle byger uafhængigt af regntiden, da bjerget er med til at skabe disse vejrforhold. På trods af regntiderne, kan man dog rejse til Tanzania hele året, man skal bare være forberedt på lidt regn her og der. Dette er dog ikke med til at ødelægge en safari i Tanzania.

Leave a Reply