Planteædere i Tanzania

Betegnelsen planteædere dækker over dyr, som ikke som sådan er beslægtede, men har det fællestræk, at de spiser planter. En stor andel af planteæderne går også under betegnelsen hovdyr, fordi de har hove i stedet for klør. Det gør dem typisk i stand til at løbe hurtigt, så de har en chance for at undslippe rovdyrene.

Tanzanias bestand af planteæder dækker blandt andet over så forskellige dyr som:

Mange spændende planteædere

I og med at betegnelsen planteædere er så bred, dækker den over en lang række meget forskellige dyr. Nogle af dyrene er mere interessante end andre, men de er alle en vigtig del af det økosystem, som eksisterer på den tanzanianske savanne. Nogle af de mere spændende og imponerende dyr, som man kan møde på en safari i Tanzania, er blandt andet:

Elefanten

Elefant i Tanzania

Elefanterne er den eneste nulevende familie inden for pattedyrordenen Proboscidea. Elefanters nærmeste nulevende slægtninge er klippegrævlinger og søkøer. Der findes to forskellige arter inden for elefanter; den afrikanske- og den indiske elefant. På en safarirejse til Tanzania vil man dermed selvfølgelig have mulighed for at opleve den afrikanske elefant. Forskellen på de to elefanter er, at den indiske elefant er mindre af bygning, samt har mindre ører end den afrikanske elefant. Generelt er elefanten et fantastisk dyr at observere.

En voksen afrikansk elefant kan veje mellem 3000-7500 kg og blive op til 3-4 m høj (skulderhøjde). Snablen kan blive op til 2 meter lang og indeholde omkring 8,5 liter vand. Dette betyder således, at en elefant kan drikke omkring 210 liter vand på 4,5 minut. Dermed kan en elefant hurtigt slukke tørsten, når det bliver for varmt på savannen. En elefant har ikke nogen naturlige fjender ud over mennesket. Hvis elefanter dør en naturlig død, sker dette ofte i en alder af 50-60 år, desværre er der mange krybskytter, som er ude efter elefanternes elfenben, hvorfor mange elefanter lider en smertefuld og for tidlig død.

Elefanten er bestemt et must på en safarirejse til Tanzania. Der er gode muligheder for at opleve elefanten i de fleste nationalparker i Tanzania, men især Serengeti og Selous er gode destinationer, hvis man ønsker at opleve dette fantastiske dyr. Ydermere er elefanten en del af The Big Five, hvorved man vil være tættere på at kunne krydse denne gruppering af safaridyr af på listen, hvis man oplever elefanten på en safarirejse i Tanzania.

Læs om elefanten her

Zebraen

Zebra på savanne i Tanzania

Zebraen er let at spotte på savannen grundet dens let genkendelige sorte og hvide striber. Zebraen er en del af hestefamilien, og på nuværende tidspunkt er der tre forskellige arter; almindelig eller Burchells zebra, Grevys zebra og bjergzebra. De lever alle i Afrika Syd for Sahara og er tilpasset tropiske græssletter. Både Grevys og bjergzebraen er på listen over truede dyr, dermed er der størst chance for at opleve Burchells zebraen, når man er på safari i Afrika.Her er zebraen også en del af The Big Nine, som er en liste lavet af turister, for hvad man bør få set på en safaritur i Tanzania.

Burchells zebraen måler omkring 120-145 cm til skulderen og vejer et sted mellem 175-322 kg. Den er, som sagt, den mest almindelige og mest udbredte af de tre arter og er rent faktisk en af Afrikas mest tilpasningsdygtige græsædere – den forekommer i alle habitater undtagen ørken og skov. Det der begrænser en Burchells Zebra er tilgængeligheden af vand. Zebraen er et meget vandafhængigt dyr, da den skal drikke vand hverdag. Især i Serengeti er der god mulighed for at opleve utrolig mange zebraer på samme tid, når de følger gnuerne på den store migration.

Læs om zebraen her

Giraffen

Giraf

Ikke overaskende er giraffen verdens højeste landlevende dyr og kan blive op til 5,3 meter og vejer mellem 800 til 1930 kg. Giraffen er en drøvtygger og lever på den afrikanske savanne i løse gruppe på op til 50 giraffer. Med deres lange hals kan girafferne nå at bide løvet af de øverste grene af akacietræerne og med en 45 cm lang tunge, kan giraffen snildt nå de lækre blade uden at stikke sig på tornene. Et pudsigt træk ved giraffen er, at dens forben er længere end dens bagben, hvilket giver giraffen en udtalt pasgang.

Giraffen kan findes i det meste af Afrika, men ét sted hvor man helt sikkert ikke finder giraffen er i Ngorongoro krateret, da giraffen har for lange ben til at komme ned over kraterkanten. Selvom giraffen ikke er en del af The Big Five, så er den nu kommet på listen over The Big Nine. Giraffen er bestemt et dyr, som er værd at spejde efter, når man er ude på savannen.

Læs om giraffen her

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>