The Big Nine

The Big Nine er en udvidelse af The Big Five, som er lavet af safari turister. Det er efterhånden blevet meget populært at besøge The Big Five når man er på en safaritur i Tanzania. Men når man først er i Tanzania kan man ikke få nok af spændende og særprægede dyr, derfor er der kommet endnu fire dyr på listen over “must see” i Tanzania. Det er derfor dyr som Geparden, Giraffen, Zebraen og Flodhesten som er kommet på listen udover de fem store dyr.

African Cats

Geparden

Geparden er medlem af kattefamilien og hedder på latin Acinonyx Jubatus. Geparden skiller sig ud fra de andre dyr i kattefamilien, da dens jagtvåben er dens utrolig hurtige hastighed. Geparden er den hurtigste af alle landlevende dyr og dens top hastighed kan nå helt op på 93 kilometer i timen. Desuden er geparden kendt for sine runde sortprikkede gulepels, som kan minde meget om Leopardens udseende.

Læs om geparden her

Giraf

Giraffen

Giraffen har fået titlen som verdens højeste landlevende dyr og hedder på latin Giraffa camelopardalis. Giraffens levested er typisk på den afrikanske savanne og er særlig kendt for dens meget lange hals, som er et perfekt redskab til at nå bladene på træerne. Derudover kan den kendes på de mørke felter på en lys brun pels, den kan også kendes på højden, som kan måles helt fra 4,7 meter til 5,3 meter.

Læs om giraffen her

Zebra

Zebraen

Zebraen findes i store flokke på savannen i det centrale, sydlige og østlige Afrika. Det flotte særprægede dyr kendes på de karakteristiske mørke og lyse tværstriber og hedder på latin Equus burchelli boehmi. De forskellige arter inde for Zebraer kendes på stribernes mønstre, men det der er fælles for alle er, at de har hvide striber på sort eller mørkebrun bund. Der findes tre forskellige zebra arter og mindst otte underarter.

Læs om zebraen her

Flodhest

Flodhesten

Flodhesten er et stort pattedyr som har levested i Afrika og dens navn på latin er Hippopotamus amphibius. Grunden til at hesten hedder “flodhesten” er simpelthen på grund af den lever i floder og kan være under vandet i cirka 30 minutter. Huden på flodhesten er speciel, da den næsten er hudløs og uden duft- og svedkirtler. Dens svedkirtler afgiver en rød væske, som bruges til at beskytte den mod solens stråler.

Læs om flodhesten her

løve

Løven

Løven genkendes typisk på deres flotte store manke og er en af de mest genkendelige dyresymboler i menneskelig kultur. Løven hører under slægten Panthera, og er en af de fire store katte i slægten. Løven kan veje helt op omkring 250 kg, dette gælder især hanner. Vilde løver som ses i Tanzania lever i gennemsnit mellem 10 til 14 år, hvor løver i fangeskab kan leve i mere end 20 år. Bestanddelen af løver er nedadgående, derfor er de en meget sårbar art.

Læs om løven her

Leopard

Leoparden

Det flotte kattedyr er meget genkendelig med dens gulepels og sorte rosetter spredt på pelsen. Leoparden er som løven også et kattedyr i kattefamilien. Leoparden findes mange steder i verden samt omtrent overalt i Afrika. Grunden til dette er at leoparden er god til at trives i alle former for varm landskab, herunder regnskov, bjerge og tempererede skove og ørken . Derfor findes der en stor variation i deres udseende og adfærd tilpasset til de forskellige levesteder.

Læs om leoparden her

elefant

Elefanten

Elefanten er et pattedyr og findes i flere forskellige arter i verden. Heriblandt Asiatisk elefant, Afrikansk savanneelefant og Afrikansk skovelefant. Her er udseendet forskellig fra den afrikanske elefant og den asiatiske elefant. Den afrikanske elefant har store ører og en flad pande, og er generelt større end den asiatiske elefant. Begge arter lever i elefant flokke med en matriark, der fører an og tager beslutninger. Hanelefanterne forlader typisk flokken når de bliver kønsmodne.

Læs om elefanten her

shutterstock_237850273

Næsehornet

I Tanzania kan der opleves det sjældne sorte næsehorn, som kun lever i det østlige Afrika. Det sorte næsehorn er også kaldet det spidssnudede næsehorn.Næsehornet er op til 375 cm lang og når en skulderhøjde på omkring 140-180 cm. Det specielle ved det sorte næsehorn er deres to horn, hvor det forreste kan nå en længde på 130 cm. Både hannen og hunnen vejer omkring 1-1,3 ton, derudover kan den blive helt op til 35-38 gammel.

Læs om næsehornet her

bøfler

Bøflen

Den afrikanske bøffel forekommer over flere store dele af Afrika og er Afrikas største okse. Bøflen kan veje helt op til 800 kilo, denne vægt gør at den ikke har nogen direkte fjender. Dog sker det at bøflen er blevet et bytte for dyr som løver og krokodiller. Den afrikanske bøffel lever stort set kun af vand i vandhuller og af græs. Bøfler findes typisk i flokke på omkring 30-50 bøfler. Dog kan flokken nå helt over 100 bøfler i kun én flok.

Læs om bøflen her

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>