The Big Five

I dag leder turisterne i Afrika efter The Big Five, fordi hvert enkelt dyr er særprægede dyr, hvor man nemt kan blive fascineret af disse imponerende og smukke dyr. Det er derfor blevet et "must" at møde disse store fem dyr på sin safari rejse til Tanzania. Men engang var The Big Five ikke på grund af turisterne, nej det var fordi de var dyr som var meget prestige at skyde. Når man var på storvildtjagt i Afrika, så var det disse fem dyr jægere jagtede. I dag er der også lavet en udvidelse af The Big Five, som hedder The Big Nine. Derudover kan du også se The Small Five.

løve

Løven

Løven genkendes typisk på deres flotte store manke og er en af de mest genkendelige dyresymboler i menneskelig kultur. Løven hører under slægten Panthera, og er en af de fire store katte i slægten. Løven kan veje helt op omkring 250 kg, dette gælder især hanner. Vilde løver som ses i Tanzania lever i gennemsnit mellem 10 til 14 år, hvor løver i fangeskab kan leve i mere end 20 år. Bestanddelen af løver er nedadgående, derfor er de en meget sårbar art.

Læs om løven her

Leopard

Leoparden

Det flotte kattedyr er meget genkendelig med dens gulepels og sorte rosetter spredt på pelsen. Leoparden er som løven også et kattedyr i kattefamilien. Leoparden findes mange steder i verden samt omtrent overalt i Afrika. Grunden til dette er at leoparden er god til at trives i alle former for varm landskab, herunder regnskov, bjerge og tempererede skove og ørken . Derfor findes der en stor variation i deres udseende og adfærd tilpasset til de forskellige levesteder.

Læs om leoparden her

elefant

Elefanten

Elefanten er et pattedyr og findes i flere forskellige arter i verden. Heriblandt Asiatisk elefant, Afrikansk savanneelefant og Afrikansk skovelefant. Her er udseendet forskellig fra den afrikanske elefant og den asiatiske elefant. Den afrikanske elefant har store ører og en flad pande, og er generelt større end den asiatiske elefant. Begge arter lever i elefant flokke med en matriark, der fører an og tager beslutninger. Hanelefanterne forlader typisk flokken når de bliver kønsmodne.

Læs om elefanten her

shutterstock_237850273

Næsehornet

I Tanzania kan der opleves det sjældne sorte næsehorn, som kun lever i det østlige Afrika. Det sorte næsehorn er også kaldet det spidssnudede næsehorn.Næsehornet er op til 375 cm lang og når en skulderhøjde på omkring 140-180 cm. Det specielle ved det sorte næsehorn er deres to horn, hvor det forreste kan nå en længde på 130 cm. Både hannen og hunnen vejer omkring 1-1,3 ton, derudover kan den blive helt op til 35-38 gammel.

Læs om næsehornet her

bøfler

Bøflen

Den afrikanske bøffel forekommer over flere store dele af Afrika og er Afrikas største okse. Bøflen kan veje helt op til 800 kilo, denne vægt gør at den ikke har nogen direkte fjender. Dog sker det at bøflen er blevet et bytte for dyr som løver og krokodiller. Den afrikanske bøffel lever stort set kun af vand i vandhuller og af græs. Bøfler findes typisk i flokke på omkring 30-50 bøfler. Dog kan flokken nå helt over 100 bøfler i kun én flok.

Læs om bøflen her

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>